luni , 1 martie 2021
NEWS ALERT

CONSILIUL LOCAL TURNU SEVERIN A APROBAT SUMA DE 15.000 DE LEI PENTRU REPATRIEREA ROMÂNCEI „CRUCIFICATE” ÎN ITALIA

Consilierii locali, întruniţi vineri într-o şedinţă extraordinară, au aprobat suma de 15.000 de lei pentru repatrierea româncei ucise în Italia, a cărei familie locuieşte într-un cartier mărginaş al municipiului Drobeta Turnu Severin.

consilieri locali

Soacra Cristinei Zamfir, tânăra „crucificată” în Italia, a cerut miercuri ajutorul autorităţilor locale pentru a o aduce în ţară pe nora sa. Întrucât legea prevede că Primăria oraşului poate acorda astfel de ajutoare familiilor aflate în situaţii economico-financiare dificile, consilierii locali s-au întrunit vineri în cadrul unei şedinţe extraordinare şi au aprobat suma de 15.000 de lei pentru repatrierea trupului neînsufleţit.

Pentru că în presa italiană ar fi apărut informaţii cum că tânăra ar urma să fie înmormântată în Italia, consilierii locali au prevăzut în hotărâre ca aceasta să înceteze de drept într-o astfel de situaţie.

„Consilierii au votat în unanimitate să acordăm acest ajutor de 15.000 de lei familiei pentru repatrierea trupului şi pentru înhumare, în situaţia în care s eva lua o decizie de către autorităţile italiene sau alţi aparţinători să fie înfumat în altă parte actuala hotărâre încetează de drept. În situaţia în care se va decide să fie adusă în ţară intră în vigoare, se va da suma unui transportator autorizat, se aduce aici, se înhumează şi se va acorda ajutorul de înmormântare. Noi am luat legătura cu Procuratura din zona Firenze, ei încă mai fac cercetări, păstrăm legătura, aşteptăm decizia autorităţilor italiene”, a declarat la finele şedinţei extraordinare, primarul Severinului, Constantin Gherghe.

Corina Macavei

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top