joi , 2 decembrie 2021
NEWS ALERT

CONTROALE LA FIRME CARE EFECTUEAZĂ OPERAŢIUNI CU PRODUSE DE PROTECŢIE A PLANTELOR

Peste 800 de agenţi economici din 18 judeţe care efectuează operaţiuni cu produse de protecţie a plantelor au fost verificaţi de poliţişti, fiind indisponibilizate în vederea confiscării 1.240 kilograme şi 1.595 litri de diverse astfel de produse, a informat sâmbătă IGPR.

substante-toxice-gasite-de-politistiiAu fost constatate 77 de fapte de natură penală, 74 de persoane fiind cercetate, şi aplicate, pentru alte nereguli constatate, cu pericol social redus, 62 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 126.100 lei, se arată într-un comunicat al IGPR.

Controlul a fost efectuat în perioada 22 aprilie-24 mai de Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase în Alba, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vâlcea şi Vrancea, pentru prevenirea, identificarea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul produselor de protecţie a plantelor.

“Acţiunea a avut în vedere modul în care sunt respectate prevederile legislaţiei în vigoare de către agenţii economici înregistraţi sau autorizaţi să efectueze operaţiuni cu produse de protecţie a plantelor, precum şi depistarea neregulilor ce pot prezenta riscuri majore de producere a unor evenimente grave pentru sănătatea populaţiei şi mediul înconjurător. (…) În urma activităţilor desfăşurate au fost constatate 77 de fapte de natură penală, ponderea constituind-o cele prevăzute de OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului (54 infracţiuni), precum şi cele sancţionate de Legea nr. 360/2003 privind regimul substanţelor şi preparatelor chimice periculoase (21 infracţiuni), alte infracţiuni fiind prevăzute în legi speciale (2 infracţiuni). În acest context s-au dispus măsuri de cercetare faţă de 74 de persoane care, sub diferite forme, sunt suspectate că au participat la săvârşirea acestor infracţiuni”, se precizează în comunicatul citat.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top