miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

COPII INTOXICAȚI ÎN TABĂRĂ, IN STAȚIUNEA BĂILE HERCULANE

15 copii aflați într-o tabără în Băile Herculane au ajuns la Spital , astăzi, după ce li s-a făcut rău. Minorii cu vârste cuprinse între opt și zece ani au avut simptomele unei toxiinfecții alimentare astfel că profesorii însoțitori i-au dus cu autocarul la Spitalul in Orșova. De aici, mai multe ambulanțe i-au transportat la secția e Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin.

IMAG1010-300x168Copiii cu vârste între opt și zece ani făceau parte dintr-un grup de 70 de elevi din Prahova, București și Constanța și erau cazați la un hotel din statiunea Băile Herculane. Vineri dimineața, grupul urma să meargă într-o drumeție pe Clisura Dunării în județul Mehedinți, când dascălii și-au dat seama că mai mulți copii au simptomele unei toxiinfecții alimentare, astfel că s-au oprit cu autocarul la Spitalul Municipal din Orșova. 15 dintre ei au avut grețuri, vărsături, dureri abdominale și diaree, astfel că profesorii i-au dus la Spitalul din Orșova. După ce au primit îngrijiri medicale au fost transferați cu ambulanțele la Spitalul din Drobeta Turnu Severin. Profesorii au refuzat să facă declarații cu privire la alimentele pe care le-a consumat copiii. Nici cu medicii profesorii însoțitori nu au comunicat prea mult. Le-au spus că elevii au făcut baie în strandul hotelului și ar fi înghițit apă.

”Sunt 15 copii au ajuns cu trei ambulanțe. Este posibil să mai vină și alții. Sunt copii care provin din trei județe într-o tabără la Herculane. Aveau grețuri, vărsături, diaree, dureri abdominale. Nu putem spune care a fost cauza. Au fost inițial direcționați către Spitalul Municipal Orșova unde li s-a acordat primul ajutor și apoi retransferați către Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin. Starea lor este în general bună.”, a declarat medicul Horia Ene din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Mehedinți.

Autoritățile sanitare din Caraș Severin urmează să facă o anchetă pentru a stabili de la ce a provenit toxiinfecția.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top