marți , 25 ianuarie 2022
NEWS ALERT

COPIII FEMEII UCISE ÎN ITALIA RĂMÂN ÎN GRIJA FAMILIEI

Copiii femeii ucisă în Italia au intrat în atenţia Direcţiei pentru Protecţia Copilului Mehedinţi. Asistenţii sociali au mers la casa din Schela şi au decis ca deocamdată minorii de doi şi patru ani să rămână în grija bunicii din partea tatălui. Deşi posibilităţile familiei sunt reduse, nici rudele nu acceptă ca micuţii să ajungă în grija statului. Trupul mamei lor ar putea ajunge în ţară pentru înmormântare, peste o săptămână.

soacraLa Schela, acolo unde a Cristina Zamfir împreună cu soţul său, înainte de a pleca în Italia au rămas cei doi copii cu vârste de doi şi patru ani. Bunica din partea tatălui şi unchiul lor susţin că deşi au posibilităţi financiare reduse pentru că niciun membru al familiei nu lucrează, nu concep ca micuţii să le fie luaţi. Asistenţii sociali i-au vizitat pe minori şi au stat de vorbă cu bunica lor.

„El (n.r. tatăl copiilor) poate pleacă iar prin Italia şi să meargă ori prin Tribunal, ori la Protecţia Copilului să îmi treacă copiii mie, ca să am grijă de ei.”, a declarat bunica din partea tatălui a copiilor, Sanda Manta.

În casa modestă din Schela locuieşte şi unchiul, şi mătuşa celor doi minori care au şi ei copii. Sunt însă de acord să îi crească şi pe micuţii Cristinei Zamfir, chiar dacă nici unul nu are loc de muncă. Singurele venituri vin din strângerea şi vânzarea fierului vechi sau a PET-urilor, iar din când în când membrii familiei muncesc cu ziua şi obţin câţiva bănuţi. O decizie finală în cazul minorilor va fi luată de către autorităţi după ce tatăl lor va ajunge în ţară.

„O echipă multidisciplinară din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului s-a deplasat la domiciliul copiilor pentru a evalua situaţia acestora. Copiii au rămas în familia lărgită, în grija bunicii paternale, se aşteaptă reîntoarcerea tatălui în ţară şi cazul rămâne în continuare în atenţia Direcţiei.”, a declarat  joi, asistentul social Tatiana Bodac din cadrul DGASPC Mehedinţi.

Între timp, terupul femeiii torturate şi ucise în Italia a ajuns la Morgă la un spital din Florenţa. Va fi adus în ţară pe cheltuiala Primăriei Drobeta Turnu Severin.

Consilierii locali ai municipiului Drobeta Turnu Severin se vor întruni într-o şedinţă de îndată vineri pentru a vota acordarea unui ajutor financiar pentru familia Cristinei Zamfir care să acopere cheltuielile de transport ale cadavrului şi înmormântarea. Primele informaţii arată că ar fi vorba despre suma de 15 000 lei. Cadavrul femeii în vârstă de 26 de ani a fost găsit crucificat, luni, la periferia Florenţei, cu urme de tortură. Anchetatorii italieni au stabilit că aceasta a fost ucisă de un criminal în serie.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top