marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

CORNEL STROESCU A FOST ALES PREŞEDINTELE CAMEREI AGRICOLE MEHEDINŢI

Membrii Colegiului Camerei Agricole au ales joi cu unanimitate de voturi preşedintele acestui organism, Cornel Stroescu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor Agricoli fiind cel care a întrunit cel mai mare număr de voturi.

stroescu

Şedinţa în care membrii Colegiului Camerei Agricole şi-au exprimat votul pentru funcţia de preşedinte nu a fost lipsită de incidente, câţiva membrii părăsind sala înainte de vot. Totuşi, preşedintele de şedinţă, directorul Direcţiei Agricole Mehedinţi, Ştefan Răceanu a decis să se treacă la vot, după ce s-a constatat că există cvorum.

„O parte dintre colegi au părăsit ţara. Având majoritate, am continuat alegerile pentru conducerea Camerei. Teoretic, atunci când părăseşti alegerile nu prea mai poţi să conteşti. Dumnealor vor hotărî ce vor face în continuare. Era bine dacă erau în sală şi îşi exprimau punctul de vedere prin vot, chiar dacă nu erau de acord cu propunerile.”, a declarat Ştefan Răceanu.

_DSC0332În final 16 din cei 25 de membrii au trecut la vot, având de ales pentru funcţia de preşedinte al Camerei Agricole între Cornel Stroescu şi Constantin Bădescu, votul final fiind în favoarea lui Stroescu.

Cu privire la atitudinea membrilor care au plecat din sală, în majoritate susţinători ai Asociaţiei Judeţene a crescătorilor de ovine şi caprine, Cornel Stroescu a declarat că în cadrul unei întâlniri ulterioare trebuie să stabilească cei care au plecat din sală dacă rămân membrii în Consiliul Camerei Agricole sau se retrag definitiv.

„Au rămas 16 din 25 de membri. Nu ştiu care a fost motivul retragerii. Oricum vom avea o şedinţă în perioada următoare, să stabilim dacă vor mai rămâne în continuare în Colegiul Camerei Agricole. Sperăm că s-au retras numai de la şedinţa de astăzi.”, a spus Cornel Stroescu

Din funcţia de preşedinte ales al Camerei Agricole Mehedinţi, Cornel Stroescu a declarat că la sfârşitul lunii noiembrie, ministrul Agriculturii Daniel Constantin va fi prezent în Mehedinţi, iar principala temă de discuţie va fi purtată în vederea stabilirii detaliilor legate de refacerea sistemului de irigaţii.

„Va urma o muncă grea, nu este uşor. Trebuie să refacem agricultura. Primul şi cel mai mare proiect este să refacem sistemul de irigaţii, Deja, în 21 noiembrie, ministrul Agrigulturii va fi prezent aici şi vom discuta împreună activităţile pe care le vom avea în perioada 2014-2020, pentru refacerea sistemului de irigaţii.”, a conchis Stroescu.

În urma votului de joi, vicepreşedinte al Camerei Agricole a fost aleasă Carmen Ştefania Ciobanu.

Oana Mitu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top