marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CRĂCIUN DUPĂ GRATII

Patru deţinuţi de la Penitenciarul din Drobeta Turnu Severin vor petrece Crăciunul alături de familie, fiind recompensaţi astfel pentru bună purtare. Cei care rămân după gratii vor avea parte de un meniu îmbunătăţit cu gogoşi şi carne de porc.

craciun la puscarie 1

Pentru   „bună conduită, stăruință în muncă  și participare activă la programele și activitățile  socio educative  de sărbători”  patru persoane private de libertate vor beneficia de permisiunea de ieșire din penitenciar pentru o zi, una pentru  trei zile și una pentru  cinci zile.

Pentru cei care nu au fost la fel de norocoşi, conducerea Penitenciarului pregăteşte un meniu îmbunătăţit constând în  supă cu paste, piure de cartofi cu carne de porc, murături asortate, pilaf cu carne de porc, gogoși. De asemenea, 400 de persoane private de libertate, în special cele care nu primesc vizita familiilor, vor primi cadouri de Crăciun din partea colaboratorilor Penitenciarului, culte religioase și agenți economici.

„Crăciunul are semnificaţii profunde pentru fiecare dintre noi. Lipsa celor dragi, a familiei este acut resimţită de persoanele private de libertate, motiv pentru care, efortul personalului specializat de la nivelul unităţilor de detenţie este de a readuce speranţa, continuând seria de activităţi de promovare a tradiţiilor româneşti şi a obiceiurilor de iarnă”, a declarat Alina Săvescu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Turnu Severin.

Zilele acestea, deţinuţii au fost implicaţi într-o serie de evenimente premergătoare marii sărbători a Naşterii Domnului. Deţinuţii au oferit cadouri la Căminul de bătrâni de la Vînjuleţ, au organizat un concert de colinde şi o expoziţie cu obiecte confecţionate de ei în cadrul atelierelor ocupaţionale. Nu a fost ignorată nici partea spirituală, astfel că au fost organizate slujbe religioase, un pelerinaj la Mănăstirea Vodiţa, iar toţi cei care au dorit au putut să se spovedească.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top