sâmbătă , 23 ianuarie 2021
NEWS ALERT

CREDINCIOŞII, AŞTEPTAŢI SĂ IA LUMINĂ, DE LA CATEDRALA EPISCOPALA DIN DROBETA TURNU SEVERIN

Credincioşii sunt aşteptaţi să ia lumină în noaptea de Inviere de la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin. Întrucât se aşteaptă un număr mare de oameni, s-au luat măsuri de restricţionare a traficului rutier atât vineri seara, când are loc Denia Prohodului,  cât şi în noaptea de sâmbătă spre duminică, de Înviere.

DSC_9335-193x300Sărbătoarea Învierii Domnului este, totodată, unul dintre hramurile Catedralei episcopale, alături de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul Severinului. Astfel, la slujba de Înviere sunt aşteptaţi să participe sute de oameni, la fel ca în fiecare an.

„La miezul nopţii, atunci când clopotele bat, Părintele Episcop Nicodim dă lumina din lumina lui Hristos tuturor severinenilor care vor participa aici, în faţa Catedralei, după care, pentru că ne bucurăm de această Catedrală minunată, slujba, utrenia Învierii şi Sfânta Liturghie din ziua de Paşti vor avea loc aici, în Catedrala Episcopală.”, a declaratpărintele Viorel Vlăducu, consilier în cadrul Episcopiei Severinului şi Strehaiei. 

Anul acesta Lumina va fi dată de la Sfântul Altar, întrucât transportul ei de la Bucureşti, după ce vine de la Ierusalim necesită timp şi întârzie foarte mult slujba.

„Trebuie să avem credinţă că dacă primim Lumina de la Sfântul Altar, e tot aceeaşi lumină ca şi Lumina de la Ierusalim. Cu credinţă străbatem cerurile şi timpul.”, a transmis credincioşilor, părintele Viorel Vlăducu, consilier în cadrul Episcopiei Severinului şi Strehaiei. 

În cadrul slujbei de Înviere, se va da citire Pastoralei Preasfinţitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, alături de care va sluji soborul de preoţi şi diaconi ai sfântului lăcaș. De altfel, pastorala se va citi în toate bisericile din Mehedinţi. Pentru buna organizare a slujbelor, în Drobeta Turnu Severin s-au luat măsuri de ordine şi siguranţă.

„Personal, am participat din partea Episcopiei Severinului şi Strehaiei, alături de reprezentanţi de la alte instituţii: Poliţie, ISU, Jandarmerie la întâlnirea la care s-au stabilit măsurile pentru că trebuie asigurate în sistem integrat toate măsurile de ordine şi protecţie în această perioadă, nu numai în Noaptea de Paşti ci şi vineri, la Denia Prohodului . Aici la Catedrală va fi blocată strada Teodor Costescu. De asemenea o măsură specială se va lua la Biserica Sfântul Gheorghe, pentru că biserica este în intersecţie şi să nu fie niciun risc, s-a luat măsura opririi circulaţiei.”, a mai spus preotul Viorel Vladucu.

Ca şi în anii trecuţi, se vor asigura măsuri sporite de siguranţă pe linia asigurării ordinii şi liniştii publice la toate mănăstirile şi bisericile din judeţul Mehedinţi. La Catedrala Episcopală şi la biserica Sf. Gheorghe din Drobeta Turnu Severin traficul rutier va fi restricţionat vineri între orele 19.00-24.00 şi sâmbătă spre duminică între orele 21.00-06.00 dimineaţa.

Oana Buzatu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top