joi , 2 decembrie 2021
NEWS ALERT

CRIMINALII DE LA MERIŞ AU PRIMIT ÎNCHISOARE PE VIAŢĂ

Curtea de Apel Craiova s-a pronunţat în dosarul omorului de la Meriş, trei din cei patru tineri din Motru, care în luna mai 2013 au ucis două persoane lângă un lac din localitatea mehedinţeană Meriş fiind condamnaţi la închisoare pe viaţă.

crima

În cazul lui Florin Claudiu Mînea, Dragoş Ionescu şi Dorin Mihai Bălan, toţi din Motru, magistraţii craioveni au decis să-i condamne la detenţie pe viaţă, cea mai aspră pedeapsă din Codul penal.  Bogdan Alexandru Drăgoi, în vârstă de 15 ani, a fost condamnat la 15 ani de închisoare.

Fapta comisă de cei patru tineri este pe măsura pedepsei primite, ei fiind autorii dublului asasinat comis în luna mai anul trecut la Meriş.  Aceştia i-au ucis pe Ion Ulăreanu, în vârstă de 28 de ani, distribuitor de plante etnobotanice, şi pe prietena lui, Ileana Gabriela Dumitrana, în vârstă de 19 ani. Cadavrele acestora au fost găsite carbonizate în maşina bărbatului, pe malul lacului din Meriş, pentru că autorii  au dat foc autoturismului, în încercarea de a scăpa de urme.

De asemenea, cei patru criminali, alături de o tânără implicată în acest caz, au fost obligaţi să-i plătească fiicei distribuitorului de droguri, Ulăreanu Erica Maria, o pensie de întreţinere de 1000 de lei lunar: „Obligă inculpaţii în solidar, inculpatul minor în solidar cu părţile responsabile civilmente Drăgoi Alexandru şi Drăgoi Camelia la plata unei rente globale în sumă de 6.000 lei cu titlul de pensie de întreţinere în favoarea minorei Ulăreanu Erica Maria calculată de la data faptei şi până în prezent şi a unei rente periodice lunare în sumă de 1.000 lei începând cu data prezentei sentinţe şi până la majoratul minorei sau până la finalizarea studiilor, cel mult de 26 de ani, inclusiv, ori până la noi dispoziţii ale instanţe Menţine restul dispoziţiilor sentinţei“.

Au ucis pentru droguri

Prima repriză de violenţă a avut loc la Motru, unde cele două victime au fost lovite cu levierele până şi-au pierdut cunoştinţa. Odată ajunşi la Meriş, agresorii au constatat că victimele erau încă în viaţă, aşa că le-au strâns de gât, apoi le-au acoperit trupurile cu hârtie şi carton şi le-au dat foc.

Tânărul ucis din Filiaşi, de 28 de ani, se ocupa de comerţul cu plante etnobotanice, iar cei patru erau cumpărători. Conflictul a pornit de la faptul că nu s-au înţeles asupra preţului. Aceştia i-au cerut lui Ionuţ Ulăreanu să le aducă droguri în valoare de 2.000 de lei, dar în momentul în care au trebuit să achite au oferit acestuia doar suma de 200 de lei. Ileana Gabriela Dumitrana îl cunoscuse de numai câteva zile pe traficantul de etnobotanice din Filiaşi, cu toate că acesta era căsătorit.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top