miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CRIMINALUL LUI IOAN LUCHIAN MIHALEA RĂMÂNE DUPĂ GRATII

ioan_luchian_mihaleaIonel Păun, cel care împreună cu Nelu Lucian Gavrilă l-a omorât în urmă cu 20 de ani pe Ioan Luchian Mihalea, fondator al grupurilor Song şi Minisong, va rămâne în continuare după gratii fiindcă Judecătoria Turnu Severin i-a respins miercuri cererea de liberare condiţionată.

Păun, acum în vârstă de 40 de ani, se află după gratii în Penitenciarul din Drobeta Turnu Severin. Deşi a fost condamnat în 1994 la închisoare pe viaţă, potrivit legii penale poate fi eliberat condiţionat după executarea efectivă a 20 de ani de detenţiune. Pe 17 ianuarie 2014, Ionel Păun a împlinit acest termen de 20 de ani, astfel că cererea sa de eliberare condiţionată a  fost analizată de o comisie întrunită la nivelul Penitenciarului Turnu Severin.

Pentru că nu a fost stăruitor în muncă, nu a avut o conduită corespunzătoare, dar şi pentru cele două abateri disciplinare pe care le-a făcut de-a lungul anilor în penitenciarele unde a fost încarcerat, comisia a hotărât ca cererea de eliberare să fie reanalizată după un an de zile. Propunerea comisiei a fost înaintată în data de 24 ianuarie Judecătoriei Drobeta Turnu Severin, şedinţa de judecată fiind programată pentru data de 5 februarie.

Judecătorii au ţinut cont de propunerea formulată de comisia de la nivelul penitenciarului Turnu Severin, astfel că au respins cererea acestuia de liberare condiţionată. Acum, Ionel Păun mai are dreptul să formuleze o nouă cerere de liberare condiţionată abia după un an de la rămânerea definitivă a hotărârii. Criminalul are dreptul să formuleze contestaţie la hotărârea Judecătoriei Drobeta Turnu Severin în termen de 3 zile de la comunicarea acesteia.

Ioan Luchian Mihalea, fondator al grupurilor Song şi Minisong, a fost ucis la vârsta de 42 de ani, în 1993. Poliţia a fost alertată de Hortensia Radici că vecinul său zace mort, într-o baltă de sânge. Poliţiştii sosiţi pentru cercetări au găsit lângă pragul uşii un ecuson, iar de la uşă până în holul de la baie, unde se afla cadavrul, au identificat o mulţime de pete de sânge şi urme de luptă între victimă şi asasini. Artistul fusese atacat în holul locuinţei cu un obiect contondent care îi sfărâmase oasele craniului, apoi a fost strangulat cu două cabluri găsite în apartament. Cei doi criminali, Nelu Lucian Gavrilă şi Ionel Păun, care voiau să-l jefuiască, au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă.

Corina Macavei

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top