marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

Cristian Diaconescu: “Se consideră de către unii politicieni că este necesar a se focaliza atenţia pe preşedintele Băsescu”

Cristian Diaconescu, şeful cancelariei prezidenţiale şi unul dintre fondatorii Fundaţiei Mişcarea Populară, a declarat miercuri la Drobeta Turnu Severin că suspendarea  preşedintelui Traian Băsescu nu poate fi invocată decât dacă ar exista încălcări ale regulilor constituţionale.

diaconescu

„Atunci când apar momente complicate care generează sentimente contradictorii în unele partide politice cum ar fi acela a lui Omar Hayssam sau o serie de dosare penale care sigur sunt instrumentate de structurile, dar sunt interpretate într-un fel sau altul de politicieni. Se consideră de către unii politicieni că este necesar a se focaliza atenţia pe preşedintele Băsescu, sugerându-se că dânsul ar fi practic responsabil la toate aceste lucruri. Pe o astfel de temă se poate discuta numai dacă cineva invocă – şi nu a invocat nimeni – motive de natiră constituţională, încălcări ale regulilor constituţionale. Cei care sunt acum într-o majoritate covârşitoare nici măcar nu fac acest efort, nici măcar minimul respect pentru cetăţeni legat de protecţia Constituţiei nu o invocă. Orice discuţie din această perspectivă este strict politicianistă pentru a aduce în spaţiul public o temă de interes şi evident pentru a scoate din spaţiul public alte teme care sunt mult mai importante”, a spus Cristian Diaconescu.

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat, luni, la Realitatea TV,  că dacă ar depinde de el l-ar suspenda chiar mâine pe Traian Băsescu. El a precizat chiar că analizează posibilitatea de a valida acum referendumul din urmă cu un an. „Să vedem cum poate fi validat referendumul pe baza datelor de acum”, a spus omul de afaceri.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top