miercuri , 8 decembrie 2021
NEWS ALERT

CROAZIERELE PE DUNĂRE, UN DOMENIU NEEXPLOATAT LA MAXIM DE TURISMUL DIN MEHEDINŢI

nava de croaziera (3)Venirea sezonului clad înseamnă şi realuarea croazierelor pe Dunăre. La bordul unor pasagere luxoase, zeci de mii de turişti vest europeni şi chiar americani, călătoresc pe fluviu din Germania, până aproape de vărsarea fluviului. Între destinaţiile alese, aceştia optează şi pentru România, cele mai apreciate fiind Bucureştiul, castelul Bran sau Delta. 

Cunoscută sau nu, România este destul de atractivă pentru turişti. Este loc desigur de mult mai bine, numai că stăm rău la capitolul promovare şi mai ales infrastructură. Un exemplu negativ poate fi staţiunea Băile Herculane. Mulţi turoperatori au renunţat să o includă în programul de vizitare, din cauza ruinelor care au cuprins un centru istoric unic, dar aflat în paragină. Dar chiar şi aşa turiştii vorbesc frumos despre ce vizitează în România.

„M-aş fi aşteptat să îmi spuneţi dumneavoastră ceva despre România şi asta deoarece eu nu ştiu nimic despre ţara dumneavoastră. Suntem pentru prima dată aici, păcat că vom pleca în seara aceasta, mi-ar fi plăcut să stăm puţin mai mult, dar cu siguranţă mă mai puteţi invita, pot spune doar că am fost în trecere pe aici” ne spune unul dintre turişti.

„Suntem pentru prima dată aici şi nu am vizita foarte mult, am făcut doar scurte plimbări în zona din jurul portului, am fost impresionată de spaţiile verzi, pentru că mie îmi plac foarte mult zonele verzi”, continuă ideea soţia primului nostru interlocutor..

Cea de-a treia doamnă cu care stăm de vorbă este ceva mai expresivă „Am sosit în această dimineaţă, soarele a răsărit chiar în momentul în care am ajuns aici, mi-a făcut o deosebită plăcere să vin în zona dumneavoastră. Acum am dori să facem o scurtă plimbare în acest orăşel micuţ şi cochet şi sperăm să descoerim aici lucruri interesante. Despre România ştiu doar că are oameni ospitalieri şi prietenoşi. Am văzut într-adevăr şi câteva clădiri interesante”.

Doar că prea puţini dintre cei care pornesc în croaziere pe fluviu ajung la noi. Cei mai mulţi se mulţumesc cu serviciile  oferite pe nave. Există însă şi dintre cei care preferă excursiile oferite de turoperatori. „Nava este destul de mare, avem o piscină şi loc de plajă, sunt de asemnea şi câteva zone amenjate pentru fitness, dar majoritatea turiştilor preferă să îşi petreacă timpul la piscină şi soare. După câte se poate vedea avem disponibile şi foarte multe excursii în zonă şi sunt deja toate rezervate”, ne spune Sylvia, o frumoasă bulgăroaică, manager de croaziere al navei.

La bordul acestor nave, pornesc anual în călătorii pe fluviu câteva zeci de mii de turişti anual, din care în zona noastră opresc circa 10.000 de turişti. Sunt puţini dacă ţinem cont că numărul celor care pleacă în croaziere pe fluviu este anual de cel puţin cinci ori mai mare.

loading...


Un Comentariu

  1. Turistilor care se opresc in portul SEVERIN nu li se poate arata decat Parcul Rozelor ,
    Hotelul Continental , Fantana Cinetica si ….exteriorul Palatului Cultural ; f. putin
    pentru fostull oras al trandafirilor !
    Pe cand vizitarea ruinelor cetatii Severinului , Muzeul Portile de Fier, HPF I in …….trasuri !

Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top