duminică , 5 decembrie 2021
NEWS ALERT

CRUCEA ROŞIE TÂRÂTĂ ÎNTR-UN SCANDAL POLITIC LA MEHEDINŢI. TINERII SOCIAL DEMOCRAŢI AU ÎMPĂRŢIT ALIMENTELE ADUSE DE CRUCEA ROŞIE LA EŞELNIŢA

Scandal fără precedent pe ajutoarele aduse de Crucea Roşie la Eşelniţa, localitatea cea mai afectată de inundaţiile devastatoare din 15 septembrie. Plasele cu alimente aduse de voluntarii de la Crucea Roşie au fost împărţite sinistraţilor de membrii organizaţiei de Tineret a Partidului Social Democrat Mehedinţi.

crucea

La două zile după inundaţiile care au făcut prăpăd la Eşelniţa, voluntari de la Crucea Roşie Mehedinţi, însoţiţi de o maşină Jandarmeriei şi o maşină de la Protecţia Civilă, au adus aici 35 de pachete cu alimente (fiecare plasă conţinând ulei, orez, mălai, zahăr, făină, paste făinoase, conserve, dulciuri).  Toate aceste bunuri au fost strânse prin programul “Banca de Alimente”, desfăşurat în Carrefour şi Cora, din bunăvoinţa cetăţenilor oraşului care au dorit să doneze pentru persoanele aflate în suferinţă. De asemenea, Crucea Roşie Mehedinţi a cumpărat 110 pâini şi 624 litri de apă pentru a fi distribuite oamenilor aflaţi la necaz.

Ajunşi la primărie, voluntarii de la Crucea Roşie cu colegii de la Jandarmerie au descărcat alimentele, care au fost depozitate în sediul Primăriei Eşelniţa pentru a fi împărţite persoanelor sinistrate pe bază de anchetă a primăriei. A doua zi, pe 18 septembrie, voluntarii de la Crucea Roşie au revenit în Eşelniţa cu un transport cu două tone de alimente repartizate de Crucea Roşie Română de la “Banca de alimente”, urmând ca Primăria Eşelniţa să împartă alimentele persoanelor afectate de inundaţii.  Totodată, cu bani de la Crucea Roşie Română au fost cumpăraţi 940 litri de apă. Numai că la scurt timp după plecarea voluntarilor de la Crucea Roşie, la Eşelniţa au venit să împartă ajutoare membrii organizaţiei de tineret a PSD Mehedinţi. Un gest frumos din partea tinerilor social-democraţi numai că o dată cu plasele împărţite de ei, aceştia au oferit sinistraţilor şi pungile cu alimente aduse de Crucea Roşie Mehedinţi la Eşelniţa.

Mai mulţi voluntari ai Crucii Roşii Mehedinţi au rămas consternaţi când la un post local de televiziune l-au văzut pe primarul comunei Eşelniţa dând interviu, iar în spatele lui tinerii social democraţi cărau de zor din depozitul primăriei pungile cu alimente aduse de Crucea Roşie.

tsd4

“A doua zi la ştirile unei televiziuni apare filmarea cu tinerii social democraţi, care şi ei foarte îngrijoraţi de soarta cetăţenilor sinistraţi de la Eşelniţa vin acolo cu ajutoare, dar dacă urmărim filmarea observăm cum tinerii social democraţi, pe lângă plasele de culoare verde şi albastră încep să încarce în maşinile lor şi plasele cu însemnele de la Crucea Roşie şi Banca de Alimente depozitate cu o zi înainte de voluntarii Crucea Roşie la Primăria Eşelniţa. În interviu primarul de acolo mulţumeşte la o groază de autorităţi locale, guvernului, prefecturii Mehedinţi, ISU, Jandarmerie, Consiliului Judeţean, domnului Alin Chirilă fără să menţioneze nici o secundă despre provenienţa plaselor cu însemnele Crucea Roşie uitând astfel de acţiunea desfăşurată cu o zi înainte bazată pe voluntariat”, spune un voluntar de la Crucea Roşie, foarte revoltat de această situaţie.

După acest incident, directorul Crucii Roşii Mehedinţi, Elena Coardă, spune că a luat legătura cu primarul comunei Eşelniţa, cerându-i socoteală pentru cele petrecute. “Când am aflat l-am întrebat pe primar cum s-a putut face acest lucru, am văzut cum primarul dădea interviu şi în spatele dumnealui erau plasele noastre şi mi-a zis primarul că au distribuit şi ei plasele lor şi că le-ar fi zis să-l ajute. Păi ce căutau dumnealor cu mâinile pe plasele Crucii Roşii? De regulă când mă duc cu ajutoare mă duc la om în casă, dar în cazul acesta nu s-a putut”, ne-a declarat Elena Coardă.

Din punctul său de vedere, directorul Crucii Roşie Mehedinţi nu se consideră vinovat pentru cele petrecute întrucât nu putea împărţi alimentele în ziua când le-a adus, cetăţenii fiind adunaţi cu toţi la Primărie, iar procedura cere ca aceste alimente să fie împărţite pe bază de buletin de identitate. Ori la acea oră, sinistraţii nu aveau buletinele asupra lor, astfel că au convenit să le lase Primăriei pentru a le împărţi.

„Noi joi am revenit acolo cu alte produse cumpărate, cu transport de la Crucea Roşie Română cu 2 tone de alimente, iar după ce am plecat noi de acolo am înţeles că s-au dus persoanele care au plimbat plasele Crucii Roşii. Eu nu mai nicio vină, gestiunea mea s-a dat în cursul zilei de miercuri la primar pe bază de documente, de proces-verbal. Acum dacă ei au făcut treaba asta nu ştiu ce vină am eu, dacă ei s-au folosit de sigla Crucii Roşii e treaba lor. Exclus noi nu facem politică”, mai spune Elena Coardă.

De cealaltă parte, primarul social-democrat al comunei Eşelniţa, Ioan Ciuru, spune că a profitat de prezenţa tinerilor social-democraţi în comună pentru a împărţi aceste alimente, la acea oră cetăţenii comunei fiind prinşi cu diverse lucrări necesare după inundaţii. Sub nicio formă, susţine primarul, nu s-ar fi spus că acele alimente ar fi oferite de PSD.

„Acelea au fost ajutoare cu totul separat, nu are una cu alta nimic, nu s-a dorit să-şi facă cineva campanie pe seama Crucii Roşii, că au venit din partea PSD-ului. Oamenii aşteptau cu sufletul la gură ajutoare şi eu trebuia să găsesc forţe ca să împart. O dată cu pungile lor s-au împărţit şi cele de la Crucea Roşie, dar separat, nu s-a făcut niciun amestec într-o pungă şi alta, nu s-a spus că ar fi din partea PSD-ului”, ne-a declarat primarul Ioan Ciuru.

Nici preşedintele interimar al organizaţiei judeţene PSD Mehedinţi, Aladin Georgescu, nu crede că tinerii social-democraţi au greşit cu ceva atunci când au împărţit alimentele de la Crucea Roşie.

„Ştiu că au dus cei de la tineret nişte ajutoare acolo, dar mai departe nu ştiu să vă spun. Eu nu cred că au făcut aşa ceva. Dacă au dat o mână de ajutor celor de la Crucea Roşie trebuie interpretat că au dat o mână de ajutor, în niciun caz eu nu cred că aceşti băieţi de la noi au dat produse de la Crucea Roşie din partea PSD, exclus aşa ceva”, a declarat Aladin Georgescu.

Partidul Democrat Liberal Mehedinţi nu este însă deloc dispus să treacă cu vederea şi să creadă varianta celor de la PSD că în acest caz ar fi dat o mână de ajutor. În opinia liderilor PDL Mehedinţi, social-democraţii şi-au făcut campanie pe „nesuferinţa” oamenilor loviţi de inundaţii la Eşelniţa şi au afectat imaginea unei instituţii precum Crucea Roşie.

marius balu 2„Pe lângă faptul că au profitat în mod nemeritat şi şi-au făcut campanie pe nesuferinţa acestor oameni, au dinamitat astfel credibilitatea acestei instituţii, Crucea Roşie. Şefa Crucii Roşii Mehedinţi trebuie să răspundă la aceste acuzaţii şi sunt convins că mehedinţenii se vor gândi de două ori atunci când vor face donaţii la Crucea Roşie şi la banca de alimente”, a declarat preşedintele PDL Mehedinţi, senatorul Marius Bălu.

Senatorul mai spune că PDL Mehedinţi va depune plângere penală împotriva primarului Ioan Ciuru, a liderului tineretului social-democrat, Alin Chirilă şi a directorului Crucii Roşii Mehedinţi.

Corina Macavei

 

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top