marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CULISELE FESTIVALULUI TOAMNA SEVERINEANĂ / 5,6 OCTOMBRIE

Autoritățile locale, dar și cele implicate în organizarea Festivalului “Toamna Severineană” au pus la punct ultimele detalii pentru ca în zilele de 5 și 6 octombrie, evenimentul să fie o atracție pentru locuitorii orașului și ai județului. Producătorii locali îşi vor expune legumele de ziua recoltei, iar 300 de tineri vor defila, într-un alai, îmbrăcaţi în costume medievale.

toamna-severineana

Programul festivalului cuprinde atât evenimente de cultură, cât și pentru distracția participanților

SCRECIUAvem un program diversificat care îmbină actele culturale cu distracţia, vrem să avem și o zi a recoltei, chiar dacă termenul pare perimat, vrem să aducem din județ toți producătorii care au fructe și legume în acest an. Va fi un alai format din tineri îmbrăcați în haine medievale care va pleca din zona Portului și se va opri la Pădurea Crihala, la fel ca anul trecut, cu opriri pe traseu.”, a explicat viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

Spartani, fanfară și muzică populară la Toamna Severineană

Parte din evenimentele culturale care se vor desfășura la începutul lunii octombrie sunt organizate de Muzeul Regiunii Porțile de Fier.

„Muzeul Regiunii Porților de Fier vine la eveniment inedit față de anii trecuți pentru că și/a propus să aducă severinenilor ceea ce înseamnă bogăție de patrimoniu a lor, cu o expoziție reală organizată în incinta pe care Primăria ne-a pus-o la dispoziție, o expoziție în care să prezentăm vasele de ceramică cu decorațiuni din perioada medievală. Pe lângă acest eveniment, mai organizăm la secția Porțile de Fier I expoziția “Poezie în culoare”, este vorba despre o expoziție de pictură dedicată evenimentului, iar la Muzeul de Artă avem de expus toamna în opera lui Dumitru Gheață și suntem convinși că va face un mare deliciu pentru publicul nostru.”, a spus directorul Muzeului Regiunii Porțile de Fier, Doina Chircu.

Alaiul spartanilor este cel care va fi atractiv pentru public, peste 300 de tineri îmbrăcaţi în costume specifice  urmând să defileze în centrul oraşului. Pe lângă toate acestea, severinenii vor putea urmări scene de luptă la castelul artelor. Tot acolo se vor organiza programe artistice cu fanfară şi solişti de muzică populară, expoziţii de pictură şi de obiecte din cermică ornamentală.

Totodată, municipalitatea a decis ca în fiecare an, cu ocazia Festivalului Toamna Severineană să fie omagiată câte o personalitate al cărei bust se află amplasat în Rotonda Personalităților de pe strada Crișan. Anul acesta, în 5 și 6 octombrie vor fi Zilele Ștefan Odobleja, fiul savantului fiind cel care va primi cheia orașului, la Castelul Artelor. Festivalul Toamna Severineană va începe în 5 octombrie şi va dura 2 zile.

Oana Mitu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top