miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CUM A IMPRESIONAT UN ILUZIONIST SEVERINEAN JURIUL LA ROMÂNII AU TALENT

Este fascinat de magicianul american David Blaine şi se pregăteşte zilnic uneori şi cincisprezece ore pe zi ore pentru a deveni la rândul său un magician renumit. Până acum a reuşit să treacă în etapa următoare a concursului „Românii au talent”, fiind printre puţinii severineni care au ajuns în acest show.

cubix

Alin Marian Mucioniu sau „Cubix”, severineanul care a reuşit să impresioneze juriul de la „Românii au talent”, îşi aminteşte că prima sa experienţă cu iluzionismul a avut-o la şapte ani, când unchiul său i-a prezentat un truc cu cărţi de joc. „Experienţa pe care am trăit-o în acele momente a fost, este şi va rămâne o experienţă deosebită. Apoi, pe la vârsta de 14 ani am văzut un magician la televizor care prezenta diverse numere de magie şi iluzionism. Mi-a plăcut foarte mult, în special modul în care acesta amesteca pachetul de cărţi. În timp ce priveam emisiunea mi-am spus pentru prima dată în gând: Cum ar fi să pot face aşa ceva? Cum poate face asemenea lucruri!? În luna iunie 2012, înainte de bacalaureat, un prieten a venit la mine cu un pachet de cărţi de joc, spunându-mi că este magician. Mi-am adus aminte imediat de acea emisiune şi de trucul pe care mi l-a prezentat unchiul meu când eram copil. Am învăţat câteva trucuri cu cărţi şi apoi am început să le prezint prietenilor. Văzându-le reacţia, am decis să învăţ mai multe despre această artă, despre arta magiei. Pe scurt, după împlinirea vârstei de 18 ani am început să îmi dedic timp acestui talent”, îşi aminteşte Alin Cubix. Acum, Alin are 20 de ani, este student în anul I la Universitatea din Craiova, Facultatea de Mecanică şi marele său vis este acela de a ajunge un iluzionist de renume, precum magicienii de care este fascinat, Daniel Garcia, Derren Brown ori David Blaine.

Munceşte zilnic şi 15 ore pe zi

cubix 1Dar în afară de talent, ceea ce face Alin presupune şi multă muncă şi, de ce nu, multă originalitate. „Exersez în fiecare zi. Mulţi m-au înţeles greşit când am afirmat că uneori depăşeşc 15 ore de pregătire. Câteva ore exersez singur, câteva ore în faţa oglinzii, apoi exersez cu publicul. Nu am niciun mentor”, spune Alin Cubix. A intrat în atenţia publicului o dată cu participarea la cunoscutul concurs „Românii au talent”, fiind încurajat de prieteni să vină vină la această competiţie. Acum, când a trecut în faza următoare, le mulţumeşte pentru încurajare şi pentru faptul că au avut încredere în el:  „Foarte multă lume mi-a sugerat să particip la “Românii Au Talent”. Văzând reacţia lor de-a lungul timpului, am decis să fac acest pas. Din punct de vedere financiar m-au susţinut câteva persoane şi din punct de vedere moral, familia şi prietenii. Toată lumea a zis că voi trece mai departe. Se pare că au avut dreptate, vreau să le mulţumesc pentru că au crezut în mine”.

„M-au impresionat toate cele cinci vedete”

Cu numărul său de iluzionism, cărţi de joc, a reuşit să-i impresioneze pe Andra şi Andi Moisescu, nu şi pe Mihai Petre, care a fost destul de critic şi i-a acordat un “X”. “Sincer, mă aşteptam să primesc X-ul de la Mihai Petre. Am fost pentru prima dată în faţa unui asemenea public şi am uitat să las emoţiile deoparte înainte de a intra pe scenă. Le mulţumesc celorlalţi doi juraţi că m-au trecut în etapa următoare, cu un pas mai aproape de semifinală. Îi mulţumesc şi lui Mihai Petre, pentru că X-ul şi cuvintele sale m-au ambiţionat şi mai mult. Toată lumea m-a întrebat după ce am participat, cum este să stai lângă Mihai, Andra, Andi, Smiley şi Pavel. Este o experienţă unică. M-au impresionat toate cele cinci vedete întrucât am avut de învăţat de la fiecare câte ceva”, mai spune severineanul Alin Cubix.

Acum, Alin Cubix se pregăteşte pentru a ajunge în semifinală, unde vrea să demonstreze tuturor că „pot mai mult, vreau să îi demonstrez şi lui Mihai Petre că sunt un magician, nu un civil”.

Corina Macavei

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top