duminică , 24 ianuarie 2021
NEWS ALERT

CUM A REUŞIT COLEGIUL NAŢIONAL GHEORGHE ŢIŢEICA SĂ FIE CEL MAI BUN LICEU DIN MEHEDINŢI

După anunţarea rezultatelor la bacalaureat, Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica” din Drobeta Turnu Severin se situează pe primul loc în judeţul Mehedinţi cu cel mai mare procent de promovabilitate, de 88,7 la sută. Este un procent de invidiat dacă ne gândim că „Traianul”, considerat ani de-a rândul „liceul elitelor”, a obţinut un procent de 86,54 la sută.

titeica

„Se putea şi mai bine”, spune directorul celui mai bun colegiu naţional din Mehedinţi, prof. Mihaela Ştefan atunci când este întrebată de rezultatele la Bacalaureat 2014. Liceul pe care îl conduce a obţinut un procent de 88,7 la sută, care îl clasează pe primul loc în judeţ.

mihaela„Am avut 238 de candidaţi înscrişi în centrul de examen Colegiul Naţional Gheorghe Ţiţeica, procentul de promovare, acum în prima sesiune este de 88,7 la sută, procent care ne situează pe primul loc în judeţul Mehedinţi.  27 de candidaţi au fost respinşi, dintre care şase nu au luat sub patru la nicio probă, dar nu au obţinut nota şase de trecere. Ar putea să-şi rezolve situaţia acum la contestaţie. În orice caz s-au obţinut 71 de medii între 9 şi 10, 60 între 8 şi 8,99 , 57 între 7 şi 7,99 şi 23 între 6 şi 6,99”, spune directorul colegiului severinean. Şi tot Colegiul Naţional Gheorghe Ţiţeica a reuşit performanţa celor mai multe note de „10”, adică 26 la proba B specifică profilului liceului (matematică-real şi istorie-uman) şi la proba C la alegere.

Dar cum a reuşit Colegiul Naţional Gheorghe Ţiţeica să obţină acest rezultat, în condiţiile în care alte licee bune din Turnu Severin abia au reuşit să depăşească procentul de 50-60 la sută? Nu există o reţetă anume, ci, foarte multă muncă din partea elevilor şi dăruire din partea profesorilor. În timpul liber şi fără să fie remuneraţi, profesorii au lucrat cu elevii după program şi în weekend, astfel încât aceştia să treacă cu bine peste acest examen. Şi rezultatele se văd acum.

„Procentul este destul de mare faţă de procentul pe judeţ. Colegii mei au făcut încă de la începutul anului şcolar un grafic de pregătire al elevilor pentru examene, au venit aici după-amiezele, în weekend au lucrat cu elevii. Rezultatele de la simularea examenului de bacalaureat ne-au cam speriat un pic şi atunci am lucrat intensiv cu elevii la disciplinele la care s-au susţinut examenele la noi în şcoală. S-a muncit foarte mult, de aceea îi felicit pe colegii mei şi pentru aceste rezultate, pe care eu le consider bune, note foarte mari anul acesta şi felicit şi elevii care au reuşit să treacă de acest hop şi le urez mult succes în continuare”, a spus directorul Mihaela Ştefan.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top