vineri , 28 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CUM AU FOST RECOMPENSATE SINGURELE DOUĂ ELEVE DIN MEHEDINŢI CARE AU LUAT 10 LA EXAMENUL DE BACALAUREAT

Conducerea Colegiului Naţional Pedagogic din Drobeta Turnu Severin le-a premiat marţi, pe cele două eleve ale unităţii de învăţământ care au obţinut nota 10 la examenul de bacalaureat, acestea primind câte 500 de lei şi o diplomă de excelenţă. Tinerele sunt singurele din judeţul Mehedinţi care au obţinut nota 10 la toate probele examenul de bacalaureat.

IMAG1058

Cele două eleve Mădălina Ruşeţelu şi Mihaela Ramona Cioancă au fost premiate marţi, la Colegiul Naţional Pedagogic din Drobeta Turnu Severin. Directorul unităţii de învăţământ, Alina Teiş le-a înmânat câte o diplomă de excelenţă şi câte un plic în care se aflau 500 de lei, bani proveniţi din fondurile liceului. Premierea a avut loc marţi, întrucât cele două eleve au început examenele de admitere la Academia de Poliţie şi respectiv Academia Tehnică Militară, imediat după bacalaureat.

“Am alături de mine cele două eleve de 10 ale judeţului Mehedinţi. Au fost singurele eleve care au luat nota 10 la bacalaureat, singurele din judeţul Mehedinţi. Mădălina este din clasa I la şcoala noastră, de 12 ani a învăţat aici şi aş ruga-o să nu uite şcoala, profesorii care i-au călăuzit paşii şi i-au luminat calea. Ea urmează să dea examenul scris la Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti”, iar cealaltă elevă a noastră a fost la admitere. Au fost doar trei locuri pentru fete la Academia Militară. Deja este studentă. Din partea Colegiului Naţional Pedagogic, din partea cadrelor didactice le oferim suma de 500 de lei şi o diplomă de excelenţă.”, a declarat directorul Colegiului Naţional Pedagogic, Alina Teiş.

În timp ce Mihaela a fost deja admisă la Academia Tehnică Militară, pentru Mădălina emoţiile nu s-au încheiat. Deocamdată a trecut probele eliminatorii la Academia Militară ”Alexandru Ioan Cuza” şi urmează să susţină şi proba scrisă. Întrebate cum au reuşit să obţină nota 10 la examenul de bacalaureat, în condiţiile în care mulţi elevi nu obţin nici măcar notă de trecere, cele două eleve spun că au învăţat constant, nu numai pentru examen. De altfel, cataloagele stau mărturie celor spuse, pentru că au avut numai note de 10 în liceu.

„Consider că o pregătire constantă duce la obţinerea notei de 10 la bacalaureat. Vreau să urmez Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti, să urmez studiile de drept ca să ajung în Procuratură.”, a declarat Mădălina Ruşeţelu.

La fel de modestă este şi Mihaela Ramona Cioancă.

„Subiectele au fost de nivel mediu şi puteau fi abordate de oricine. Mi s-a părut uşor pentru că m-am pregătit. Am învăţat constant. Pregătirea pentru bacalaureat mi-a fost suficientă şi pentru admitere.”, a spus Mihaela.

Tânăra îşi doreşte să urmeze o carieră de inginer după ce va absolvi Academia Tehnică Militară.

Oana Mitu

loading...


Un Comentariu

  1. Cristina Bojinca

    Cinste lor, indeosebi Mihaelei in viata careia si eu am avut ceva de spus. Bravo Mihaela( Bella) succesul sa te urmareasca pretutindeni!!

Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top