marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CUM POATE RAAN RELUA FURNIZAREA AGENTULUI TERMIC ÎN DROBETA TURNU SEVERIN?

Reprezentanţii Asociaţiilor de proprietari din Drobeta Turnu Severin sunt convocaţi luni, la o şedinţă, de către conducerea Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin, în vederea găsirii unei soluţii pentru reluarea furnizării agentului termic în municipiu în condiţiile în care, din cauza datoriilor mari ale acestora către companie, apa caldă a fost sistată  în data de 1 iulie.

646x404„Având în vedere datoriile foarte mari pe care asociaţiile de proprietari le înregistrează către RAAN la plata energiei termice, precum şi situaţia dificilă traversată de instituţia noastră aflată în reorganizare, administratorul special al RAAN invită reprezentanţii asociaţiilor de proprietari la o întâlnire, pentru a identifica împreună soluţii în vederea continuării furnizării energiei termice către populaţie.”, se arată într-un comunicat de presă remis de RAAN.

Întâlnirea are loc astăzi, 7 iulie, la ora 16.00, în Sala de spectacole a Casei Tineretului din Drobeta Turnu Severin.

Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin a întrerupt marţi, 1 iulie, furnizarea agentului termic în Drobeta Turnu Severin, compania anunţând atunci că măsura este luată pe termen nelimitat din cauza datoriilor pe care asociaţiile de locatari le au, acestea ridicându-se la 44 260 915 lei.

Ulterior, într-o conferinţă de presă, administratorul special al RAAN, Marian Viorel a arătat că reluarea furnizării agentului termic se poate face dacă va creşte gradul de încasare a contravalorii acestui serviciu către populaţie.

„Practic gradul de încasare al energiei termice este cam 6-7 la sută, neacoperirea din tarif este altă problemă pe care am discutat-o destul de dur cu Primăria, care în ultimul timp văd că şi-a schimbat atitudinea şi are o implicare din ce în ce mai mare, ceea ce este foarte bine atât pentru regie, dar mai ales pentru acest oraş, care se pare că este uitat de Dumnezeu, care nu mai are surse de supravieţuie din câte îmi dau seama”, a declarat  Viorel Marian.

Prin Hotărâre de Guvert, Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare are bugetată o sumă de 90 milioane de lei, pentru apa grea produsă pe platforma Romag Prod a Regiei. Potrivit administratorului special al companiei, până în prezent, Guvernul a achitat 90 % din sumă, ultima transă fiind programată să intre în conturile Regiei, în trimestrul IV.

RAAN a intrat în insolvenţă în septembrie 2013, având datorii de 680 milioane lei.   În perioada insolvenţei, compania a mai acumulat alte datorii în valoare de 140 milioane.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top