miercuri , 3 iunie 2020
NEWS ALERT

CUM POTI ATRAGE FONDURI EUROPENE PENTRU DEZVOLTAREA TURISMULUI IN MEHEDINTI?

Experţii Asociaţiei Române pentru Transfer Tehnologic şi Inovare s-au aflat miercuri la Drobeta Turnu Severin unde au organizat Caravana RINNO – Un model de întărire a beneficiilor cooperării regionale transfrontaliere dintre România şi Bulgaria, în cadrul căreia studenţii din cadrul Centrului Universitar Drobeta Turnu Severin au aflat cum pot atrage fonduri europene pentru dezvoltarea zonei turistice a judeţului de pe Clisura Dunării.

program„Acesta este primul eveniment dintr-o serie de mai multe ce se vor desfăşura pe întreaga graniţă. Astăzi debutează la Severin prima din cele două caravane organizate de către Ministerul Educaţiei din România, caravană ce îşi propune să reunească, atât universităţi, institute de cercetare. Promovăm proiecte atât din România cât şi din Bulgaria şi încercăm să stimulăm cooperarea între cercetare, inovare, centre universitare, firme, să implicăm şi autorităţile publice.”, a declarat Silviu Bratu, organizatorul Caravanei din partea Asociaţiei Române pentru Transfer Tehnologic şi Inovare.

Participanţii la caravana RINNO în majoritate studenţi şi profesori, au fost informaţi cu privire la deschiderea Programului Transfrontalier România – Bulgaria 2014 – 2020 care cuprinde trei axe. Astfel, prima axă se adresează celor care vor să acceseze fonduri europene în domeniul turismului verde, de patrimoniu sau pentru pensiuni, în timp ce a doua se adresează autrităţilor locale pentru dezvoltarea infrastructurii. Nu în ultimul rând, prin programul transfrontalier România – Bulgaria se pot accesa fonduri europene pentru construirea de diguri şi poduri sau orice poate elimina riscul producerii unor dezastre.

„Suma este destul de generoasă pentru cei care vor să acceseze fonduri europene, important este doar să aibă curaj să îşi înfiinţeze o organizaţie neguvernamentală dacă nu o au până acum, să-şi găsească un partener bulgar, pentru că asta este o condiţie obligatorie şi să depună proiectul, Nu înseamnă că dacă ai depus proiectul şi câştigi, dar dacă ai făcut primul pas, cu siguranţă poţi să-l faci şi pe al doilea.”, a declarat Diana Nedelcu, expert în cadrul Asociaţiei Române pentru Transfer Tehnologic şi Inovare.

Caravana aduce în atenţia administraţiilor publice locale, întreprinderilor mici şi mijlocii, organizatiilor de cercetare şi universităţilor din zona eligibilă a programului, informaţii utile pentru pregătirea şi promovarea proiectelor viitoare şi a oportunităţilor de colaborare pentru dezvoltarea regiunii transfrontaliere România – Bulgaria.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top