miercuri , 20 octombrie 2021
NEWS ALERT

CUM SĂ FURI BANI DIN BANCOMAT ÎN 2,30 MINUTE PRIN METODA „FURCULIŢA”?

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale (SIC) al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi au destructurat o grupare formată din trei tineri din Drobeta turnu Severin care a comis 12 infracţiuni de furt din patru bancomate din municipiu folosind metoda „Furculiţa”.

_DSC0170

Potrivit comisarului şef Liviu Negrea, din cadrul SIC Mehedinţi, cei trei au vârste cuprinse între 21 şi 23 de ani, iar infracţiunile au fost comise în perioada 15 noiembrie – 30 decembrie.

_DSC0164„Trei membri operau pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin pentru extrageri frauduloase prin metoda „Furculiţa”. Eszte vorba despre doi studenţi şi un al treilea fără ocupaţie, fără antecedente penale, foloseau un card bancar original, care s-a dovedit a fi din Călăraşi şi prin montarea unui dispozitiv în fanta shuter-ului pentru eliberarea numerarului reuşeau să extragă diferite sume de bani.”, a explicat comisarul şef Negrea.

Anchetatorii au vizionat camerele de supraveghere care i-au surprins în imagini pe cei trei indivizi în timp ce săvârşeau infracţiunile, acestea arătând că banii erau furaţi din bancomat în două minute şi 30 de secunde. Cei trei au furat astfel aproximativ 3 000 lei şi au provocat pagube ATM-urilor în valoare de 150 euro. Poliţiştii au reuşit să îi identifice, iar cazul a fost înaintat către DIICOT, pentru soluţionarea cauzei.

Potrivit vechiului Cod Penal, cei tri riscă până la 12 ani de închisoare, iar potrivit Codului Penal care intră în vigoare în data de 1 februarie, cei trei riscă pedeapsa de până la şapte ani de închisoare.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top