miercuri , 8 decembrie 2021
NEWS ALERT

CUM VA FI VREMEA ÎN URMĂTOARELE TREI LUNI

Administraţia Naţiimagesonală de Meteorologie  a emis prognoza meteo pentru această toamnă. Potrivit meteorologilor, va fi o toamna va fi caldă, cu temperaturi mai mari decât cele normale în majoritatea regiunilor. În partea de nord a ţării vom avea precipitaţii în excedent, în comparaţie cu cealalte zone ale ţării.

SEPTEMBRIE

În septembrie temperaturile medii lunare se vor situa peste mediile climatologice în cea mai mare parte a ţării. Astfel, în Banat, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea mercurul din termometre va urca până la 19 grade Celsius. În Moldova, valorile termice se vor încadra între 10 şi 18 grade Celsius, în Transilvania – între 11 şi 16 grade Celsius, iar în Crişana şi Maramureş – între 14 şi 16, respectiv 17 grade Celsius.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general normale, excepţie făcând regiunile vestice, centrale şi nordice, unde se vor înregistra valori de peste 45,5 litri pe metru pătrat: Banat, Transilvania, Oltenia – până la 60 de litri pe metru pătrat, Crişana, Maramureş, Muntenia – până la 55 de litri pe metru pătrat, Dobrogea – între 30 şi 45 de litri pe metru pătrat.

OCTOMBRIE

Valorile termice vor fi în general apropiate de normele climatologice, posibil mai ridicate în sudul, sud-estul şi vestul ţării. În Banat, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, maximele vor atinge 13 grade Celsius în luna octombrie. În Crişana şi Moldova, valorile termice vor ajunge la 12 grade Celsius, iar în Maramureş şi Transilvania, la 11, respectiv 10 grade Celsius.

În ceea ce priveşte aversele, acestea vor depăşi, în general, mediile climatologice în mara parte a ţării, excepţie făcând sud-estul şi estul teritoriului, unde vor fi apropiate de normal (38,3 l/mp).

Precipitaţiile vor fi mai abundente în Oltenia (30-75 de litri pe metru pătrat), Banat şi Maramureş (30-55 de litri pe metru pătrat, respectiv 35-55 de litri pe metru pătrat), Crişana şi Muntenia (20-50 de litri pe metru pătrat) şi Transilvania (24-45 de litri pe metru pătrat).

NOIEMBRIE

Ultima lună de toamnă va aduce temperaturi apropiate de mediile multianuale, uşor mai ridicate însă în sudul şi sud-estul României. Maxime de până la 7-8 grade Celsius se vor înregistra în Banat, Muntenia şi Dobrogea. Valorile termice se vor încadra între 3 şi 6 grade Celsius în Crişana şi Oltenia, între 4 şi 5 grade Celsius în Maramureş şi între 0 şi 5, respectiv 0 şi 6 grade Celsius în Transilvania şi Moldova.

Cantităţile de precipitaţii vor fi peste mediile climatologice în centrul şi nord-estul ţării, în timp ce în partea de sud vor fi, în general, deficitare.

Va ploua mai mult în Oltenia, Maramureş şi Banat unde vor cădea până la 85, 75, respectiv 65 de litri de apă pe metru pătrat. În Crişana şi Transilvania, cantităţile de precipitaţii vor fi cuprinse între 40 şi 50 de litri pe metru pătrat, respectiv 20 -50 de litri pe metru pătrat, iar în Dobrogea şi Moldova, valorile se vor încadra între 20-25 şi 45 de litri pe metru pătrat.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top