marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

DANIEL CÎRJAN SE POATE ÎNTOARCE ÎN FUNCŢIA DE VICEPRIMAR. TRIBUNALUL MEHEDINŢI I-A DAT CÂŞTIG DE CAUZĂ

Consilierul local Daniel Cîrjan şi totodată preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL se poate întoarce pe funcţia de viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin după ce Tribunalul Mehedinţi i-a dat câştig de cauză şi a anulat hotărârile de Consiliu Local din 31.05.2013 prin care a fost schimbat cu fostul liberal Romulus Vîlcu.

cirjan

În cadrul unei conferinţe susţinută marţi, la sediul PNL Mehedinţi, Daniel Cîrjan a arătat că instanţa judecătorească, respectiv Tribunalul Mehedinţi i-a dat câştig de cauză în data de 4.10.2013 şi a anulat Hotărârile nr. 97/31.05.2013 şi nr.98/31.05.2013 ale Consiliului Local DrobetaTurnu Severin, acestea fiind hotărârile prin care, pe de o parte el a fost schimbat din funcţia de viceprimar, iar pe de altă parte a fost ales Romulus Vâlcu în funcţia de viceprimar.

“Prin hotărârea judecătorească pronunţată, instanţa a stabilit că un grup de consilieri locali nu pot schimba din funcţie un viceprimar fără motive temeinice, foarte serioase, doar pe baza intereselor de grup sau a intereselor fiecăruia. (…) La momentul schimbării mele din funcţia de viceprimar de către un grup de interese din cadrul Consiliului Local al municipiului Drobeta Turnu Severin am spus că hotărârea este ilegală, abuzivă şi încalcă Constituţia României şi legile ţării.”, a declarat Daniel Cîrjan.

În cursul zilei de miercuri preşedintele PNL Drobeta Turnu Severin a depus certificatul de grefă la secretariatul Consiliului Local al municipiului Drobeta Turnu Severin, în baza căruia ar trebui repus pe funcţie.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs, dar acest fapt nu atrage nepunerea în aplicare a hotărârii Tribunalului Mehedinţi.

Ce înseamnă anularea celor două Hotărâri de Consiliu Local?

Cîrjan a mai explicat că anularea celor două hotărâri de Consiliu Local, prin hotărârea judecătorească în dosarul nr.6890/101/2013, conform Codului Civil, atrage repunerea părţilor în situaţia anterioară actului anulat şi desfiinţarea tuturor actelor încheiate anterior. Prin urmare, toate hotărârile de Consiliu Local semnate de viceprimarul Romulus Vîlcu sunt nule.

“Amânarea respectării hotărârii judecătoreşti pune în real pericol funcţionarea normală şi eficientă a primăriei, toate acestea fiind în defavoarea cetăţenilor municipiului Drobeta Turnu Severin.”, a conchis Daniel Cîrjan.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top