joi , 26 noiembrie 2020
NEWS ALERT

DANIEL CÎRJAN RĂMÂNE VICEPRIMARUL SEVERINULUI

Şedinţă cu scântei astăzi la Consiliul Local Drobeta Turnu Severin din cauza unui proiect iniţiat de câţiva consilieri locali de la PSD şi PLR pentru schimbarea viceprimarului (PNL) Daniel Cârjan.

daniel-carjan

Iniţiativa unor consilieri locali de la PSD şi PLR de schimbare a viceprimarului liberal, Daniel Cârjan, a eşuat fiindcă în ciuda manevrelor de culise aceştia nu au reuşit să convingă un număr suficient de consilieri locali să le voteze proiectul. Încercarea lor a fost cu atât mai dificilă cu cât, în urmă cu câteva zile prin modificarea legii, schimbarea viceprimarului nu se mai produce cu o majoritate simplă, ci este nevoie de două treimi din numărul consilierilor locali.

Dându-şi seama că nu are sorţi de izbândă, înainte de începerea şedinţei, iniţiatorul proiectului, consilierul local (PSD), Marius Screciu, a cerut retragerea acestuia de pe ordinea de zi. Cel vizat de schimbare, vicele Daniel Cîrjan, s-a opus retragerii de pe ordinea de zi a proiectului, însă în cele din urmă a primat decizia consilierilor care îl propuseseră.

Daniel Cârjan a declarat la finalul şedinţei că în spatele tuturor manevrelor de schimbare a sa din funcţie este primarul Severinului, Constantin Gherghe. Tânărul liberal i-a devenit incomod edilului şef după ce acesta a reuşit să intre în posesia unor rapoarte ale Curţii de Conturi privind o serie de nereguli care s-au comis la Primăria condusă în ultimii ani de Constantin Gherghe, rapoarte pe care le-a făcut publice. Pentru neregulile constatate, viceprimarul Daniel Cârjan (PNL) i-a cerut demisia primarului Constantin Gherghe (UNPR)  şi, totodată, a spus că va avea grijă ca aceste rapoarte să ajungă pe masa procurorilor DNA.

„În spatele tuturor acestor încercări mărunte de destabilizare se află primarul Constantin Gherghe, care nici măcar nua fost prezent la şedinţă pentru a susţine punctul de vedere. Vreau să ştie toţi cetăţenii că încercarea de schimbare vine din partea primarului, iar motivul este foarte clar şi foarte simplu neregulile descoperite de mine cu privire la rapoartele Curţii de Conturi stau mărturie în acest sens. Probabil că am devenit prea incomod pentru domnia sa şi vrea să mă scoată cât mai repede din primărie”, a declarat Daniel Cîrjan.

Un alt motiv pentru care Daniel Cîrjan şi-a atras antipatia primarului Severinului este şi propunerea consilierilor liberali de a relua în discuţie actul de constatate al ANI privind starea de incompatibilitate a edilului şef.

„În momentul acesta evident că decizia punerii în aplicare sau nepunerii în aplicare unui asemenea raport aparţine prefectului, Agenţiei de Integritate, organisme competente să ia asemenea decizii. Nu s-a luat niciodată act de decizia ANI şi astăzi (n.r. luni) în şedinţa de consiliu am vrut să reparăm o greşeală comisă în urmă cu mai mulţi ani , să punem pe ordinea de zi pentru a îndeplini o chestiune procedurală pentru că nu vrem ca şi noi consilierii să fim în ilegalitate”, declara în luna martie a.c. viceprimarul Daniel Cârjan.

C.M.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top