miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

„DĂRUIND VEI DOBÂNDI” UN GEST DE SUFLET ÎN POSTUL PAŞTELUI

stroetip„Dăruind vei dobândi”. Atât de simple, dar încărcate de o înţelepciune şi profunzime aparte, aceste cuvinte alăturate cândva de părintele Nicolae Steinhartdt pot fi piatra de temelie a dărniciei creştinului. Din păcate, de cele mai multe ori, prinşi în această alergătură continuă a existenţei de zi cu zi, uităm cu desăvârşire să facem gesturi nobile. Gesturi de suflet, care să ofere semenilor noştri un dram de speranţă, ca ei să poată simţi că nu sunt singuri. Apoi învăţătura ortodoxă spune că dărnicia, alăturată postului şi rugăciunea, sunt trei condiţii esenţiale pentru ca un creştin să-şi salveze sufletul.

Am scris aceste cuvinte după ce am asistat la un gest nobil făcut de un om de afaceri din Mehedinţi. Din dorinţa de a-şi ajuta semenii, Cornel Stroescu a hotărât ca începând din acestă săptămână să dăruiască lunar 400 de ouă unor copii cu probleme din Drobeta-Turnu-Severin. Aşadar, de la ferma proprie de găini din satul Bistriţa, săptămânal, vor pleca 100 de ouă proaspete către cei 50 de copii internaţi în centrul pentru copiii cu dizabilităţi de lângă fostul Cinematograf „Flacăra.”

„Am decis să fac această donaţie şi pentru că suntem în postul Sfintelor Paşti şi am dorit să pun un început bun. Aceşti copii au nevoie mai mult decât oricare dintre noi de atenţie. Nu gestul meu în sine este important, ci solidaritatea noastră. Dacă fiecare dintre noi am urma exemplul celor care dăruiesc, atunci viaţa semenilor noştri aflaţi în lipsuri, cu siguranţă s-ar schimba în bine. Eu le-am dăruit aceste ouă, dar sunt convins că adevărata hrană pentru ei este să ştie că nu sunt singuri, că noi toţi le suntem aproape” a spus Cornel Stroescu.

loading...


Un Comentariu

  1. foarte frumos gestul lui DL.STROESCU

Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top