miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

DATORIILE RAAN DEPĂŞESC 200 DE MILIOANE LEI. RĂSPUNSUL FIRMEI DE INSOLVENŢĂ LA ACUZAŢIILE MINISTRULUI PENTRU ENERGIE

Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin acumulează datorii de la o zi la alta. Concluzia reiese dintr-un comunicat de presă remis luni, de către administratorul judiciar al companiei acuzat săptămâna trecută că nu vrea să achite salariile angajaţilor din banii primiţi de la Guvern. Societatea de insolvenţă precizează că cele 25 de milioane de lei primite prin rectificare bugetară aveau o destinaţie clară de la Departamentul pentru Energie. Aceşia urmau să fie folosiţi pentru achitarea celei de-a doua tranşe din planul de plăţi către creditori.

sediul-RAAN-1024x768Administratorul judiciar al RAAN precizează că nu din rea voinţă nu a achitat lichidarea angajaţilor în data de 25 octombrie din cei 25 de milioane de lei primiţi la rectificarea bugetară de la Guvern. În comunicatul de presă este ataşată şi adresa Departamentului pentru Energie în care se arată că banii respectivi aveau o destinaţie clară.

“Ca urmare a constituirii acestei surse financiare pentru RAAN, s-a creat posibilitatea achitării tranşei a doua din obligaţiile de plată a creditorilor garantaţi, conform planului de reorganizare.”, se arată în documentul Departamentului pentru Energie, care poartă ştampila Guvernului României.

“O schimbare a destinaţiei unei părţi din această sumă poate constituideclanşarea procedurii de faliment la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, atrăgând totodată şi răspunderea penală/civila şi a factorilor implicaţi”, precizează administratorul judiciar, care mai arată că nu se opune achitării plăţilor către salariaţi şi respinge implicarea politică în deciziile care vizează compania.

În cursul procedurii de insolvenţă a RAAN, datoriile companiei au crescut permanent şi au depăşit 200 milioane la data de 30 septembrie 2014. Vineri, salariaţii RAAN au protestat la vizita ministrului Energiei Răzvan Nicolescu în faţa sediului din cauza faptului că nu îşi primiseră salariile. Ulterior, angajaţii au primit câte 500 lei, bani proveniţi din vânzarea de energie în ultimele zile.

Oana Mitu

loading...


Un Comentariu

  1. Cineva minte grosolan ! Daca adresa Dep. Energie din MEC este semnata de catre min. Razvan Nicolescu , cel care sosit la RAAN l-a acuzat pe adm. judiciar , inseamna ca inhamat la treaba cu alegerile a uitat ce a semnat si ar trebui sa plece . Insasi faptul ca plata partiala a salariilor NU S-A FACUT din cele 25 mil. lei ci din VANZAREA de energie produsa la TERMO vine sa indice faptul ca incurcatura este la MEC , nu la adm. judiciar ! Asa cum am mai postat , planul de reorganizare al adm. judiciar a fost aprobat de jud. sindic si trebuie respectat ad-litteram . Intrebarea care se pune este DE CE DE CCA 4 LUNI DE ZILE PRODUCTIA DE APA GREA A FOST OPRITA . Nu trebuie sa fii doctor in economie ca sa nu stii ca fara productie nu sunt venituri si deci nici salarii ……. CINE SI DE CE A MINTIT !!!!!!!

Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top