marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

DECONTURI DE MILIOANE CĂTRE FIRMELE DE CASĂ ALE PRIMĂRIEI DROBETA TURNU SEVERIN PENTRU LUCRĂRI NEEFECTUATE

Primăria Drobeta Turnu Severin cheltuie sute de mii de lei pentru lucrări care de fapt nu se fac. Poate nu este o surpriză, dar de data aceasta au constatat-o experţii Curţii de Conturi, care au publicat raportul verficărilor făcute în anul 2012. Astfel, firmele de casă ale municipalităţii şi ai căror acţionari sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală au încasat sute de mii de lei pentru lucrări pe care nu le-au efectuat sau care au fost supraevaluate.

primaria_dts

În 2012, Primăria Drobeta Turnu Severin, sub directa conducere a primarului Constantin Gherghe, a cumpărat două maşini. Din bugetul local s-a cumpărat un autoturism nou marca Ford Mondeo Titanium 2 TDCI 162 CP, în condiţiile în care prin lege, astfel de achiziţii au fost interzise, începând cu aprilie 2009. Valoarea este 129.000 lei. În acelaşi an şi Direcţia de Poliţie Locală, aflată în subordinea Primăriei a achiziţionat un alt autoturism Ford Mondeo, de 200 cai putere în valoare de  132 000 lei. Se spune că acest autoturism este condus de reprezentanţi ai primăriei, iar cei de la Poliţia Locală nu au nicio legătură cu el.

Pe de altă parte, Curtea de Conturi arată că Primăria Drobeta Turnu Severin a acceptat la plată reabilitarea unor parcuri şi alei, lucrări care nu au fost efectuate. Spre exemplu, în 2012 s-au plătit 315.000 lei pentru lucrări neexecutate sau servicii neprestate în Cimitirul Sfântu Gheorghe. Pentru sensul giratoriu  de la   intersecţia  străzilor  Splai  M.Viteazul  şi  I.C.  Brătianu” s-au plătit 110.000 lei pentru lucrări neefectuate către SC VIA VITA CONSTRUCŢII SRL, potrivit raportului Curții de Conturi. Alţi 81.029 lei au fost viraţi către SC VIA VITA SRL pentru obiectivul de investiţii „Reabilitare şi amenajare parcuri  în  municipiu  Drobeta  Turnu  Severin”. Nici aceste lucrări nu s-au efectuat. Cele două societăți îi aparțin lui Sorinel Duducea, denumit și Regele Asfaltului din Mehedinți, cercetat pentru evaziune fiscală într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de două milioane de euro. Sorinel Duducea a fost arestat preventive în iunie 2013.

Alți bani, cu dedicație pentru Constantin Bădescu

Către societatea TRANS  BACO  SRL, deținută de omul de afaceri de casă al Primăriei Drobeta Turnu Severin, Constantin Bădescu, pentru obiectivul “Amenajare domeniu public în municipiul Drobeta  Turnu  Severin, a fost achitată suma de 291.747 lei, despre care inspectorii Curţii de Conturi spun că sunt preţuri nereale la lucrări executate.  Constantin Bădescu este și el cercetat pentru evaziune fiscală într-un dosar cu un prejudiciu de 12 milioane de euro. A fost eliberat din arest preventiv la sfârșitul anului 2012.

Experţii Curții de Conturi au dispus recuperarea  în  totalitate,  pe  căile  legale, a  prejudiciilor constatate în timpul controlului.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top