miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

DENUNŢĂTORUL OFIŢERULUI DE LA „DOI ŞI-UN SFERT”: „M-A TRIMIS LA LUCRU PENTRU A MĂ OBIŞNUI CU MUNCA DE INFORMAŢII”

Comisarul şef de la D.G.I.P.I. transferat în 2012 la Inspectoratul  General pentru Imigrări, în vârstă de 40 de ani, din Drobeta Turnu Severin, îşi încheie aici cariera în structurile MAI.

ofiter

Una din persoanele înşelate de Cristian Avramescu este C. D. L., din oraşul Strehaia, căruia ofiţerul i-a întocmit un contract de muncă fictiv ca angajat  – ofiţer operativ la D.G.I.P.I., o adeverinţă de venit fictivă în vederea contractării unor credite bancare şi o legitimaţie de ofiţer de poliţie, contrafăcută, purtând antetul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Ofiţerul de poliţie i-a cerut 5000 de euro pentru a-l angaja în D.G.I.P.I.

Când şi-a dat seama că este înşelat, bărbatul a sesizat autorităţile. A apucat însă să-i dea suma de 4300 de euro, bani pe care este convins că nu îi va mai recupera.

 „A trimis la mine un vecin sub forma de a-i împrumuta nişte bani, după care mi-a promis că mă poate ajuta să mă angajeze la doi şi un sfert contra unei sume de bani că i s-a părut lui că eu sunt un băiat foarte cumsecade şi de treabă şi în principiu am fost de acord cu toate că am avut suspiciuni asupra promisiunii sale. În prima fază mi-a spus că nu ştie cât merge, cât se dă pentru o angajare într-un astfel de serviciu, dar să-l las să se intereseze şi că o să-mi dea un răspuns exact. Dar a completat să mă pregătesc undeva la 5000 de euro, că ar fi suficient. Apoi mi-a dat tot felul de documente, ca să le completez pentru angajare, autobiografie, tot el a stabilit să eşalonăm plata să-i dau în mai multe tranşe pentru a-mi fii şi mie mai uşor. Eu am început să-i dau din bani, el a început să facă din hârtii”, povesteşte denunţătorul.

 Pentru a fii cât mai convingător, ofiţerul de la „Doi şi-un sfert” i-a adus acestuia chiar şi un contract de muncă şi, mai mult, l-a trimis „în teren” pentru a se familiariza cu „munca de informaţii”:

 „Mi-a adus contract de muncă, numai el ştie cum l-a făcut, legimitaţie, declaraţie de avere şi de interes pe care le-am completat, toate documentele necesare unei angajări. Mi-a spus că o să fie bine, că o să încep o şcolarizare, m-a trimis la lucru – chipurile pentru a mă obişnui şi a mă familiariza cu munca de infomaţii. Mă trimitea la Craiova, la Severin, Vâlcea, Bucureşti, Târgu Jiu, iar el îmi deconta toată cheltuiala plus un salariu pe care l-am primit trei luni de zile. Toată povestea asta a durat cam 3-4 luni, din a cincea lună probabil nu a mai putut să facă faţă cu cheltuielile, a început să se dea de gol şi m-am prins şi atunci am sesizat şi organele specializate”, spune bărbatul, care este absolvent al unei facultăţi de drept. Tânărul spune că ofiţerul Avramescu este „un tip de om care păcăleşte foarte uşor,  are un talent pot să spun, nu ştiu de unde l-a dobândit, dar a reuşit să mă convingă”.  

 De asemenea, folosindu-se de funcţia de ofiţer de poliţie în cadrul D.G.I.P.I. Bucureşti, în luna iulie 2012, a pus la dispoziţia lui Mihai M. S., din oraşul Strehaia, cercetat pentru evaziune fiscală într-un dosar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, înscrisuri oficiale cu conţinut fictiv, având ca emitenţi aparenţi A.N.A.F. Bucureşti şi I.G.P.R.. Documentul emis de A.N.A.F. reprezintă un certificat fiscal prin care se atestă, în fals că Mihai M. S., a achitat la bugetul de stat suma de 24.800 lei, reprezentând prejudiciul stabilit prin ordonanţa nr. 48/2012 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi. Documentul fictiv având ca emitent I.G.P.R., certifică faptul că prin ordonanţa nr. 49/2012 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi s-a dispus scoaterea din consemn a lui Mihai M. S.. În acelaşi mod a procedat şi cu F. C. V., căreia i-a întocmit o adeverinţă de salariat fictivă, ca angajat al I.J.P.F. Mehedinţi, pe baza căreia a obţinut două credite de la Banca Transilvania, în valoare de 50.000 lei. Ofiţerul este cercetat acum pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri oficiale, fals material în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, fiind începută urmărirea penală împotriva acestuia la data de 06.03.2013.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top