miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

VIDEO DESCINDERI ALE INSPECTORILOR FISCALI LA PALATELE ROMILOR DIN STREHAIA

Inspectorii fiscali împreună cu jandarmii din Mehedinți au descins luni dimineața în locații din Strehaia în căutarea unor autoturisme pentru a le ridica în vederea recuperării unor prejudicii de milioane de lei pe care romii le-au adus statului prin emiterea de facturi fictive, neachitând impozitul pe venituri și taxele aferente.

_DSC0012

Șefului Administației Județene a Finanțelor Publice Mehedinți, Cosmin Durac a declarat că vizate au fost trei domicilii ale unor administratori de firme care au prejudiciat statul cu suma de aproximativ trei milioane de lei, inspectorii fiscali identificând cinci autoturisme care puteau fi ridicate pentru acoperirea unei părți din prejudiciu.

Cea mai mare problemă în recuperarea datoriilor pe care romii le au la stat este faptul că administratorii societăților respective și-au înstrăinat bunurile către alți membri ai familiei.

_DSC0064

_DSC0017„Firmele din acest oraș au eliberat facturi fictive către alți agenți economici din Drobeta Turnu Severin dar și din țară. În urma acestor facturi s-a prejudiciat bugetul statului cu TVA și impozit pe profit. Firmele din Strehaia au cumulat datorii, iar noi încercăm în acest moment să recuperăm aceste datorii. Este foarte greu pentru că acești cetățeni și-au vândut bunurile fictiv altor persoane și nu mai au nici un bun pe numele lor. În acest sens ne-am adresat instanței, am obținut autorizție de pătrundere în domiciliile lor pentru executorii fiscali și împreună cu forțele de ordine încercăm recuperarea datoriilor. Am acționat la trei firme, trei locații cu datorii de peste 3 000 000 lei.”, a declarat Cosmin Durac.

_DSC0015_DSC0014Primul autoturism vizat de inspectorii fiscali a fost gasit parcat pe drumul naíonal 6, în Strehaia, la volan aflându-se o femeie care a susținut că nu este proprietara mașinii. Aceasta a tergiversat operațiunea de executare silită, invocând diverse pretexte, dar în cele din urmă când a văzut că toate actele erau  întocmite pentru ridicarea autoturismului Toyota Avensis, le-a dat cheile inspectorilor fiscali, fără să mai fie nevoie de platformă.

Câteva minute mai târziu inspectorii fiscali însoțiți de jandarmi au mers la domiciliul uneia dintre societățile care avea datorii de peste două milioane de lei, de unde ar fi urmat să ridice alte patru autoturisme. _DSC0066Proprietara palatului a provocat scandal câteva minute, dar în cele din urmă a dat cheile celor două mașini care erau la poarta palatului și în curte. Femeia a declarat că societatea pe care o deține familia a efectuat tranzacții cu fier vechi. De aici inspectrii fiscali au ridicat două autoturisme, celelalte două nefiind găsite. Deși proprietarii susțineau că au fost vândute sau puse sub sechestru mașinile respective, nu au putut prezenta niciun act doveditor în acest sens.

Potrivit șefului Administrației Fiscale Strehaia, Monica Turcu, în oraș sunt 120 de societăți pe numele unor cetățeni de etnie romă, care au acumulat datorii la bugetul de stat în valoare de 30 000 000 lei.

Oana Mitu, Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top