marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

DESCINDERI LA DEPOZITELE CLANDESTINE DE ŢIGĂRI DE CONTRABANDĂ DIN TURNU SEVERIN

Poliţiştii de frontieră severineni au descins pe timpul unei acţiuni desfăşurată pe linia combaterii traficului cu ţigări, în trei  locaţii din municipiul Turnu Severin, folosite de traficanţii de ţigări ca depozite ilegale.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Din locaţiile respective şi în urma desfăşurării unor alte acţiuni de combatere a contrabandei,  poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării în ultima săptămână peste 1000 de pachete cu ţigări în valoare de 12.000 de lei.

În urma unor acţiuni informativ operative, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere aparţinând Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu Severin cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă  au obţinut date şi informaţii despre existenţa pe raza municipiului Turnu Severin a unor depozite clandestine de ţigări netimbrate.

„Astfel, la sfârşitul acestei săptămâni,  poliţiştii de frontieră severineni au descins în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Severin în trei  locaţii folosite ca depozite de ţigări de către cetăţeni  din municipiul Turnu Severin,  persoane suspectate că se ocupa cu traficul cu produse accizabile”, a declarat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliul lui D. Dan, în vârstă de 45 de ani, poliţiştii de frontieră au descoperit  un număr de 820 de pachete cu ţigări marca Ashima,  Pall Mall şi Winston de proveninţă Muntenegru şi Serbia. În alte acţiuni de combatere a contrabandei desfăşurate la sfârşitul acestei săptămâni poliţiştii de frontieră mehedinţeni au confiscat alte 200 de pachete cu ţigări netimbrate

Ţigările în valoare de  12.000 de lei  au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări pentru a se stabili dacă sunt întrunite elementele   constitutive ale infracţiunii  de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriului României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false.

Pedeapsa pentru săvârşirea unor asemenea genuri de fapte este închisoare între  1 an şi 4 ani.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top