miercuri , 8 decembrie 2021
NEWS ALERT

DEȚINUȚII DEPISTAȚI CU TBC AU FOST TRANSFERAȚI LA SPITALUL PENITENCIARULUI JILAVA

Reprezentanții Penitenciarului Drobeta Turnu Severin au precizat luni, că cei cinci deținuți depistați cu TBC nu fac parte dintre deținuții transferați de curând din alte penitenciare, ci sunt de o perioadă îndelungată în unitatea din Drobeta Turnu Severin, aceștia ispășindu-și pedepsele în celule diferite.

detinutiÎn Penitenciarul Drobeta Turnu Severin sunt închise 821 de persoane.
De asemenea, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Mehedinți, judecător Cosmin Sima a declarat luni că unitatea a fost informată cu privire la focarul de TBC din cadrul Penitenciarului din Drobeta Turnu Severin, astfel că s-a luat măsura ca procesele care vizează cauze pe fond și care erau programate pentru perioada de carantină să fie amânate pentru o perioadă de șapte zile.
Aceeași sursă a mai precizat că în perioada de carantină, la instanță vor fi aduși totuși, în cauze excepționale, deținuții din Penitenciarul Drobeta Turnu Severin care au procese, iar judecătorul consideră obligatorie audierea lor.
Ancheta epidemiologică declanșată la nivelul Penitenciarului Drobeta Turnu Severin este în curs de derulare, la finalizarea ei, medicii urmând să stabilească dacă se confirmă și alte cazuri de TBC, urmând ca ulterior să fie comunicată și perioada de carantină. (O.M)
loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top