marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

DEZASTRU LA SIMULAREA EXAMENULUI DE BACALAUREAT. APROAPE 80% DINTRE ELEVI AU PICAT EXAMENUL

auto 1Simularea examenului de Bacalaureat le-a pus serioase probleme elevilor din Mehedinţi.  Promovabilitatea a depăşit şi cele mai pesimiste aşteptări, fiind de 21,57 la sută.

Din 19 licee din judeţul Mehedinţi, în şapte unităţi şcolare procentul de promovabilitate este 0. Rezultatele foarte slabe sunt puse pe seama faptului că elevii bine pregătiţi nu au luat în serios acest examen, întrucât ştiau că notele nu se vor pune în catalog, însă îngrijorător este faptul că cei mai mulţi elevi nu s-au pregătit.

Procentul de 21,57 la sută la această simulare prevesteşte, cel mai probabil,  un rezultat dezastruos la examenul de bacalaureat din această vară.

Profesorii spun că vor intensifica orele de pregătire, însă este foarte puţin probabil ca elevii din liceele unde procentul de promovabilitate la această simulare a fost 0 să mai recupereze materia într-un termen relativ scurt.

„Rezultatele nu sunt bune, ele sunt de natură să dea un avertisment atât elevilor, cât şi cadrelor didactice pentru că astfel de rezultate necesită o intensificare a pregătirii până în vară, până la examen. În privinţa elevilor, sunt două situaţii: cei care sunt buni şi au tratat cu superficialitate această simulare să-şi schimbe atitudinea încă de acum astfel încât să abordeze serios examenul, iar cei care sunt slabi şi au luat note mici să se pregătească pentru ca în vară să fie alt rezultat la examenul propriu-zis”, spune Marian Şuţă, inspectorul general şcolar al IŞJ Mehedinţi.

„Avem un procent de 21,57 de promovabilitate cu medii peste 6, dar îngrijorător, cel puţin pentru simulare, sunt licee care au promovabilitate 0, sunt în special liceele tehnice. Asta dă de gândit, am avut şi în anii anterior procentaje mici, dar anul trecut nu am avut cu 0 promovabilitate, dar iată că există această perspectivă negativă”, mai spune Marian Şuţă.

În opinia şefului IŞJ Mehedinţi, profesorii ar trebui să intensifice pregătirea elevilor strict pe structura subiectelor de examen, „să lăsăm la o parte abordarea de altă natură  a verificărilor cunoştinţelor elevilor, ci strict pe model de examen de bacalaureat”

Surprinzător, la acest examen de simulare, nici liceele de top din Severin nu au obţinut rezultate bune: Colegiul Naţional Gheorghe Ţiţeica – 52,97 la sută, Colegiul Naţional Traian – 48,08 la sută ori Liceul de Artă I. Şt. Paulian – 46,43 la sută.

Corina Macavei

Liceele cu procent o de promovabilitate:

Colegiul Tehnic Decebal

Colegiul Tehnic Domnul Tudor

Colegiul Tehnic Lorin Sălăgean

Colegiul Tehnic de Transport Auto

Liceul Tehnologic Halânga

Liceul Tehnologic T. Vladimirescu

Liceul Teoretic Şerban Cioculescu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top