marți , 1 decembrie 2020
NEWS ALERT

DEZINFECTOARE RUTIERE LA INTRĂRILE ÎN MEHEDINȚI DIN JUDEȚUL DOLJ, PENTRU PREVENIREA PESTEI PORCINE

Medicii din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Mehedinți au decis miercuri să ia măsuri pentru prevenirea pestei porcine, prin montarea de dezinfectoare rutiere pe drumurile de la granița cu județul Dolj, după ce aici, în cursul zilei de marți a fost confirmată existența virusului pestei porcine, într-o  gospodărie din satul Comănicea, comuna Secu.

8332155B-8CDD-411E-B254-CF5A605661DEAstfel, dezinfectoarele rutiere au fost amplasate în localitățile Corzu, Smadovița și Breznița Motru. Pe lângă covoarele cu dezinfectant amplasate pe drumuri, se pulverizează material de neutralizare și pe roțile autovehiculelor care circulă pe drumurile de la granița județului Mehedinți cu județul Dolj.

2BB6B472-6D24-4F9B-9237-F702EA383842Măsurile sunt necesare în vederea prevenirii pestei porcine în județul Mehedinți, după ce în localitatea Comănicea, comuna Secu, din județul Dolj, aflată la aproximativ zece kilometri distanță de localitatea mehedințeană Smadovița, a fost confirmată existența virusului pestei porcine africane la un porc dintr-o gospodărie. În cursul zilei de miercuri s-a luat decizia de a se sacrifica toate suinele din satul Comănicea.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top