miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

DIN CAUZA CĂLDURII, LEGUMELE ŞI FRUCTELE SE STRICĂ PE TARABE

Temperaturile toride topesc profitul vânzătorilor de fructe și legume. Din cauza caniculei, marfa se strică pe tarabe, iar comercianții sunt nevoiți să mai lase la preț. Multe dintre legumele și fructele din piețele severinene sunt aruncate la gunoi, pentru că nu există depozite cu temperatură controlată, în care comercianții să-și poată depozita produsele.

piata 1

În Piaţa Sârbilor din Drobeta Turnu Severin, legumele şi fructele se strică pe tarabe din cauza temperaturilor deosebit de ridicate. Piaţa a fost reabilitată, s-a pus şi un acoperiş, dar fiindcă totul este din geam, comercianţii îşi vând marfa ca într-o seră. Nimeni nu s-a gândit şi la un sistem de ventilaţie.

Cei care se plâng de condiţiile improprii în care îşi vând marfa sunt producătorii agricoli. Oamenii spun că aruncă o mare parte din legume la gunoi fiindcă se strică din cauza căldurii.

„Ni se strică un sfert din marfă, mai ales roşiile şi castraveţii. E teroare, e sub orice critică, dacă ne mai ţine mult aşa nu avem decât să ne lăsăm baltă. Vin de la 100 de kilometri şi vai  de lume”, spune un producător agricol din Calafat. „E căldură mare, dar ce să facem? Ar trebui să ne bage aer condiţionat, că doar plătim taxe”, se plângea o femeie din satul mehedinţean Cerneţi.

Un comerciant de lubeniţe a găsit însă o metodă proprie de a-şi păstra marfa în condiţii bune. A instalat un ventilator de mare putere exact în dreptul lubeniţelor, astfel încât pierderile să fie cât mai mici.

piata 2

Bişniţarii, care deţin monopolul în Piaţa Sârbilor, suportă cu stoicism căldura insuportabilă şi nu suflă o vorbă de teama administraţiei pieţei. Afacerile lor trebuie protejate, aşa că mai bine e să tacă.

Corina Macavei

 

 

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top