miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

DESEARĂ DE LA ORA 21.30 UN DERBY ISTORIC ÎN GIULEŞTI: F.C. RAPID – C.S. TURNU. SEVERIN

        stadionul giulesti0   Echipa locală merge astăzi în Giuleşti pentru o dispută în care este obligată să aducă puncte de afară. Jocul se va disputa cu tribunele goale, arena din Giuleşti fiind suspendată.

După victoria extrem de importantă cu Iaşiul, încă cu speranţe de rămânere în Liga I, C.S. Severin întâlneşte astăzi una din marile rivale ale fotbalului severinean, din anii 90. În sezonul 1989 – 1990, cu marele bolnd al Olteniei, Ilie Balaci antrenor jucător, A.S. Drobeta rata  promovarea în elita fotbalului românesc, după un duel chiar cu Rapid Bucureşti. Astăzi, la 23 de ani de la acel duel, o altă echipă a severinului a reuşit pentru prima dată promovarea în elita fotbalului de la noi, dar merge în Giuleşti, de această dată pentru a-şi îmbunătăţi situaţia în clasament şi a se salva de la retrogradare.

După ce în tur au câştigat nemeritat, cu 1 – 0, iar severinenii au fost dezavantajaţi de arbitraj, rapidiştii se află astăzi într-o situaţie delicată. Patronul Copos are mari probleme financiare, este la un pas de închisoare, iar jucătorii nu şi-au mai primit banii de foarte mult timp. O situaţie financiară precară este şi la Severin, unde, de asemenea, fotbaliştii reclamă faptul că nu şi-au primit drepturile salariale. Aşadar, diseară vor intra pe teren două echipe nemulţumite de situaţia lor financiară. Giuleştenii au însă de apărat un palmares şi chiar au obţinut rezultate bune în acest retur de campionat, severinenii trebuie să smulgă măcar un punct, deşi au nevoie obligatoriu de o victorie. Diferenţa de valoare, ca lot, dintre cele două este clar de partea giuleştenilor, aşa că ei sunt şi favoriţi în disputa de astăzi. Dar echipa gazdă ar putea fi dezavantajată de faptul că partida se joacă fără spectatori, pentru că arena de sub Podul Grand a fost suspendată în urma scandalului iscat la partida cu Steaua Bucureşti. Acest lucru a fost punctat şi de Ionel Gane la conferinţa de presă organizată înainte de plecarea spre Bucureşti.

„Cred că va fi un meci frumos şi deschis. Suntem la patru puncte de zona salvării şi îmi doresc ca după acest joc să micşorăm distanţa. Nici Rapidul nu are o situaţie financiară bună, e în insolvenţă, dar e de apreciat. O echipă care, în ciuda tuturor problemelor, joacă fotbal. N-au pierdut cu Steaua, au câştigat la Viitorul, aşa că trebuie să fim foarte atenţi. Vom juca fără spectatori şi asta poate fi în avantajul nostru. Eu am evoluat acolo şase luni şi ştiu atmosfera din Giuleşti. Am amintiri frumoase şi ca antrenor, fiindcă în Giuleşti am debutat ca antrenor, pe banca Ştiinţei, şi am câştigat cu 3-0. Şi ca jucător am avut meciuri frumoase acolo. Pentru mine, cei mai frumoşi suporteri sunt cei ai Universităţii, dar şi la Rapid e o atmosferă deosebită, pentru că te sprijină până la final, indiferent de rezultat. Sunt suporteri adevăraţi” a spus tehnicianul severinenilor, Ionel Gane.

Remember 1989 – 1990

Rememorând disputele dintre fotbalul severinean şi cel alb-vişiniu, Wikipwdia precizează că “echipa AS Drobeta a fost cea mai frumoasă și cea mai iubită echipă a fotbalului severinean, peste 20.000 de oameni venind de multe ori la meciuri pentru a vedea la lucru formația Marelui blond Ilie Balaci. Ultima performanță a unui club cu tradiție a reprezentat-o sezonul 1989 – 1990. Atunci, Marele blond, mândria Olteniei, Ilie Balaci, a evoluat la AS Drobeta în calitate de antrenor-jucător, terminând sezonul pe locul secund, la patru puncte de Rapid București. Partida cu giuleștenii a strâns pe “Municipalul” severinean numai puțin de 30.000 de spectatori, care au asistat la un meci superb în care favoriții au învins cu 2-1. Aceasta a fost cea mai iubită și poate cea mai frumoasă echipă a orașului, suflarea fotbalistică mehedințeană având posibilitatea de a-i vedea la lucru în acel retur pe Gheorghe Craioveanu, Dumitru Mitriță, Ion Mircea sau Predoi, ultimii trei împrumutați de Universitatea Craiova . Totuși, dintre ceilalți componenți severineni doar Vali Tița a jucat peste câțiva ani în prima divizie, la Corvinul Hunedoara”.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top