marți , 7 decembrie 2021
NEWS ALERT

DJ670, ÎNTRE DROBETA TURNU SEVERIN ŞI BAIA DE ARAMĂ, ÎNCHIS CIRCULAŢIEI RUTIERE DIN CAUZA ALUNECĂRILOR DE TEREN PROVOCATE DE PLOI

Circulaţia rutieră pe drumul judeţean 670, care face legătura între Drobeta Turnu Severin şi Baia de Aramă va fi închisă începând de joi, 31 iulie, Consiliul Judeţean Mehedinţi luând această măsură, după ce drumul a fost afectat, în zona localităţii Comăneşti, de alunecările de teren produse în urma precipitaţiilor din ultimele zile.

DSCF8800

Conducerea Consiliului Judeţean Mehedinţi a arătat într-un comunicat de presă remis miercuri, că porţiunea drumului judeţean 670, dintre localităţile mehedinţene Zegujani şi Comăneşti a fost afectată de-a lungul timpului, încă din anul 2012 de fenomene naturale, dar precipitaţiile abundente din ultimele zile au făcut ca circulaţia să nu se mai desfăşoare în siguranţă, motiv pentru care se impune închiderea traficului pe drumul care face legătura între municipiul Drobeta Turnu Severin şi nordul judeţului Mehedinţi.

DSCF8780

„Fenomene naturale imprevizibile (tasări, alunecări şi prăbuşiri de teren) au afectat atât partea carosabilă cât şi terasamentul drumului judeţean 670 în zonele Comăneşti şi Zegujani, fiind pusă în pericol siguranţa circulaţiei. Începând cu data de 31 iulie 2014 a fost luată măsura de instituire a restricţiei totale a circulaţiei vehiculelor în zona Comăneşti şi parţial în zona Zegujani (limitare de viteză 40km/h, drum denivelat, limită de tonaj 3,5 tone), conform avizului eliberat de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mehedinţi.”, se arată în comunicatul remis de Consiliul Judeţean Mehedinţi.

Consiliul Judeţean Mehedinţi nu precizează perioada în care traficul rutier va fi închis pe DJ 670, zona având însă nevoie de consolidare a terasamentului şi refacere a porţiunii afectată de alunecările de teren. Tronsonul respectiv a fost reabilitat cu fonduri europene în urmă cu doar câţiva ani, dar se pare că o eroare de proiectare a făcut ca artera să cedeze la scurt timp după finalizareea lucrărilor.

DSCF8792

Circulaţia între Drobeta Turnu Severin şi Baia de Aramă se desfăşoare pe rute ocolitoare, respectiv: Drobeta Turnu Severin (DN 67) – Floreşti – Motru (DJ 671B) – Cătunele – Glogova – DJ 670 – Baia de Aramă (DN67D) sau Drobeta Turnu Severin – Malovăţ (DN67) – Bîlvăneşti – Balta – Ponoarele – Baia de Aramă.

Judeţul Mehedinţi se află sub avertizare cod portocaliu de ploi şi instabilitate atmosferică începând de joi de la ora 3 şi până vineri la ora 3, alături de judeţele Dolj şi Caraş Severin.

Oana Mitu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top