marți , 25 ianuarie 2022
NEWS ALERT

DNA: ŞEFUL POMPIERILOR ORŞOVENI A ORDONAT SUBORDONAŢILOR SĂ CARE APĂ CU MAŞINILE UNITĂŢII LA O PENSIUNE DIN ORŞOVA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari au dispus trimiterea în judecată a căpitanului Cătălin Bălănescu, comandant al Detaşamentului de Pompieri Orşova din cadrul I.S.U. „Drobeta” al judeţului Mehedinţi.

pompieri 1Căpitanul este acuzat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

“În cursul anului 2009, inculpatul Bălănescu Cătălin, în calitate de comandant al Detaşamentului de Pompieri Orşova din cadrul I.S.U. „Drobeta” al judeţului Mehedinţi, uzând de prerogativele funcţiei sale, a ordonat subordonaţilor ca, în timpul programului de lucru, să se deplaseze cu autospecialele unităţii la o pensiune turistică din localitatea Orşova şi să transporte apă menajeră, în condiţiile în care între unitatea militară şi pensiunea respectivă nu existau relaţii contractuale.
Având în vedere că bunurile şi personalul Detaşamentului de Pompieri Orşova au fost folosite în interesul unei alte persoane, I.S.U. „Drobeta” al judeţului Mehedinţi s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 1.708,15 lei”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

În vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui bun mobil aparţinând lui Bălănescu Cătălin. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Militar Timişoara.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top