marți , 9 martie 2021
NEWS ALERT

DOAR 30% DIN SALOANELE SPITALULUI JUDEŢEAN DIN DROBETA TURNU SEVERIN AU APARATE DE AER CONDIŢIONAT

La Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, pacienţii luptă cu boala dar şi cu sauna din saloane. Doar 30% din unitate este dotată cu aparate de aer condiţionat, iar bani pentru alte climatizoare nu sunt deocamdată. Bolnavii stau cu geamurile şi uşile deschise în începrcarea de a face ca aerul să circule, în condiţiile în care zilele acestea, în Drobeta Turnu Severin temperaturile depăşesc 33 de grade Celsius.

spitalul-judetean-300x225La secţia de Ortopedie, pacienţii trec prin momente cumplite de durere. Majoritatea au suferit operaţii la membre şi sunt imobilizaţi la pat. La durerea provocată de rănile deschise se ataugă şi disconfortul creat de atmosfera sufocantă din saloanele în care nu sunt aparate de aer condiţionat. Unii pacienţi si-au păstrat însă simţul umorului chiar dacă în salonul de spital abia respiră, se gândesc cum ar fi la Polul Nord şi li se schimbă starea de spirit.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean spun că unele saloane au aparate de aer condiţionat. Chiar şi aşa, în mai bine de jumătate din saloanele din spital temperatura este sufocantă.

„Ar mai fi nevoie de aparate pentru vreo 70% dintre saloane. E mult mai bine decât nimic. Mai este nevoie de aparate de aer conditionat, în special în secţiile cu risc. La etajele trei şi patru, jumătate din saloane au aer condiţionat şi lucrurile sunt destul de stabile.”, a declarat  purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Dr Tr Severin, Cristian Jianu.

În ultimii doi ani, au mai fost montate aparate de aer condiţionat în Spitalul Judeţean. S-a avut în vedere să se doteze saloanele din secţiile de neurologie şi cardiologie, acolo unde sunt internaţi pacienţi care au neapărat nevoie de confort termic pentru ca bolile să nu li se agraveze. (O.M.)

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top