sâmbătă , 6 iunie 2020
NEWS ALERT

DOCTORITA SI POLITISTA, AGRESATE DE RUDELE UNEI PACIENTE, LA SPITALUL JUDEȚEAN DN DROBETA TURNU SEVERIN

Un medic cardiolog din cadrul Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin a fost agresat de aparținătorii unei paciente pe care o resuscita, în altercație fiind lovit și un ofițer de poliție care a intervenit, deși se afla în timpul liber, polițiștii cercetând agresorii pentru lovire și tulburarea liniștii și ordinii publice.

IMAG1486

Altercația s-a produs joi seara, la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin, unde mai mulți romi au adus o femeie în vârstă de 85 de ani cunoscută cu probleme cardiace.

Pacienta a fost adusă în Unitatea de Primiri Urgențe joi, în jurul orei 15, dar spre seară, starea pacientei s-a agravat, aceasta intrând în stop cardiorespirator și având nevoie de intervenția medicului de gardă.

Potrivit managerului Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin, Victor Maliborschi Marinescu, în timp ce medicul de gardă  efectua manevre de resuscitare a pacientei, aceasta a fost lovită peste față către rudele care au intrat în salon.

IMAG1493”Am fost anunțat că în cadrul Secției de Cardiologie a fost agresat un medic cardiolog care era de gardă de către mai mulți aparținători. Medicul încerca să resusciteze un pacient care era în stare gravă. În timpul resuscitării, doamna doctor a fost lovită. Ulterior, scandalul a fost dus până în secția de Terapie Intensivă unde a fost dusă pacienta. Practic resuscitarea s-a produs printre agresiunile aparținătorilor. Au intervenit organele de poliție și firma de pază. Cazul a fost preluat pentru soluționare de către organele de cercetare. Medicul a fost lovit peste față.”, a declarat managerul Spitalului din Drobeta Turnu Severin.

În timp ce medicul a fost agresat, a intervenit o femeie aflată în spital întâmplător, aceasta fiind ofițer de poliție în caru Biroului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți și încercând să aplaneze conflictul, deși se afla în tipul liber.

Potrivit cadrelor medicale, și polițista a fost lovită de către aceleași rude ale pacientei aflată în stare gravă.

”Este un risc cu care trăim în fiecare zi, mai ales din partea aparținătorilor care sunt agresivi. Medicul de gardă a fost agresat în momentul în care resuscita pacienta care era în cauză. Probabil că dânsul chiar voia să o omoare, din moment ce nu lăsa medicul să o resusciteze. Aparținătorii pacientei aflat în stare gravă care fusese internată în jurul orei 15, în momentul în care s-a agravat și a trebuit resuscitată, aparținătorii au fost foarte agresivi, au agresat inclusiv o persoană care era ofițer de poliție și întâmplător venise în secție, urmare a cărui fapt, au fost chemate organele abilitate.”, a declarat prim-vicepreședintele Sanitas Mehedinți, Virgil Grigorescu, care este și asistent șef în cadrul Secției de Cardiologie a Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin.

La unitatea medicală au fost chemate mai multe echipaje de jandarmi și de poliție, dar și angajații firmei de pază cu care spitalul are contract.

Forțele de intervenție au dus la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți patru persoane, două femei și doi bărbați cu vârste cuprinse între 34 și 54 de ani, pe numele cărora s-au întocmit dosare penale pentru lovire și alte violențe dar și pentru tulburarea liniștii și ordinii publice.

Pacienta în vârstă de 85 de ani a fost resuscitată în cele in urmă de către personalul medical, ea fiind în continuare internată la Secția de Terapie Intensivă.

Un scandal similar s-a produs la Spitalul Judetean din Drobeta Turnu Severin, la sfarsitul lunii iunie, cand un gardian, un medic si mai mule asistente a fost agresate de apartinatori.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top