joi , 9 decembrie 2021
NEWS ALERT

DOI OPERATORI DE DESZĂPEZIRE AMENDAŢI DE POLIŢIA RUTIERĂ ÎN MEHEDINŢI

Nici nu s-a aşternut zăpada pe carosabil şi amenzile deja au început să curgă pentru operatorii responsabili de drumurile judeţene. Sâmbătă, sectorul de drum DJ 670 între localitățile Malovăț-Bîlvănești-Balta a creat probleme conducătorilor auto din cauza poleiului, iar plângerile la poliţie nu au întârziat să apară.

drum

În cursul zilei de 29 noiembrie a.c., pe sectorul de drum DJ 670 între localitățile Malovăț-Bîlvănești-Balta, pe anumite porțiuni, partea carosabilă a fost acoperită cu polei, iar sesizarile din trafic nu au întârziat să apară, sens în care Serviciul Poliției Rutiere a sancționat contravențional cu suma de 6000 lei cei doi operatori abilitați să intervină pe sectorul de drum respectiv, precizează IPJ Mehedinţi printr-un comunicat de presă.

Având în vedere avertizarea meteo emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabilă în perioada 29.11.2014, ora 20.00 – 30.11.2014, ora 10.00, în care se menționează că, pe raza judeţului Mehedinţi, se vor înregistra precipitaţii mixte şi există posibilitatea prezenţei poleiului în partea de nord a judeţului, efective mărite de poliţişti din cadrul structurilor de poliție rutieră și ordine publică vor acţiona în echipaje mixte atât pentru monitorizarea şi fluidizarea traficului rutier, cât şi pentru informarea participanților la trafic cu privire la evoluţia vremii.

Totodată, pentru prevenirea unor evenimente rutiere nedorite, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să reducă viteza de deplasare, adaptând-o la condiţiile de carosabil acoperit cu polei. Astfel, în localităţi viteza maximă nu trebuie să depăşească 30 km/h, iar în afara acestora 50 km/h. De asemenea, trebuie asigurată o buna vizibilitate prin curățarea parbrizului, a geamurile laterale şi lunetei.

În timpul deplasarii, conducătorii auto trebuie să păstreze o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă.

Deși în legislaţie nu se face referire la o dată calendaristică de la care este obligatorie utilizarea anvelopelor de iarnă, ci se prevede faptul că acestea sunt obligatorii atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, polițiștii reamintesc conducătorilor auto să aibă dotate corespunzător autovehiculele, în caz contrar aceștia vor fi sancționați.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top