miercuri , 8 decembrie 2021
NEWS ALERT

DOI PREȘEDINȚI DE SECȚII DE VOTARE, CONDAMNAȚI LA ÎNCHISOARE CU EXECUTARE ÎN DOSARUL REFERENDUMULUI

Doi președinți de la două secții de votare din Mehedinți au fost condamnați la pedepse de închisoare cu executare în dosarul referendumului, alți doi membri ai unor secții de votare din Orșova având pedepse cu suspendare, condamnările fiind date de Judecătoria Drobeta Turnu Severin, cu drept de apel.

judecator_instanta_16286700_86750600

Astfel, potrivit sentinței Judecătoriei Drobeta Turnu Severin, publicată luni seara, președintele secției 63 din Dr.Tr. Severin, Liviu Cătălin Bondoc a primit 3 ani cu închisoare, iar Dumitru Mirea, președintele Secției 170 din Gârla Mare care a primit pedeapsa de 2 ani şi şapte luni de închisoare.

Instanța a stabilit de asemenea condamnări cu suspendare pentru Gheorghiţa Burcu și Manuela Micu, dn cadrul secției 70 din Orșova, care au primit un an și șase luni și respectiv un an de închisoare cu suspendare.

Cei patru inculpați în dosarul 16465/225/2012 au fost cercetați penal pentru infracţiuni la legea privind organizarea şi desfăşurarea referendumului de demitere a președintelui Traian Băsescu.

Totodată, instanța a stabilit și anularea proceselor verbale și a listelor suplimentare din secțiile în care cei patru au fost președinți.

Astfel, potrivit portalului Judecătoriei Drobeta Turnu Severin, instanța a stabilit anularea unui număr de 124 voturi, de pe lista suplimentară din secția 170de la Gârla Mare, unde președinte a fost Dumitru Mirea.

În cazul secției numărul 63 din Drobeta Turnu Severin, al cărui președinte a fost Cătălin Băndoc, instanța a stabilit anularea unui număr de peste 200 voturi de pe listele suplimentare, dar și anularea procesului verbal.

În secția 70 de la Orșova, unde membri în secție au fost Gheorghița Burcu și Manuela Micu s-a dispus anularea înscrierilor din lista suplimentară a unui număr de 49 de voturi.

Cei patru pot ataca decizia la Curtea de Apel Craiova.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top