marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

DOINA BORUGĂ S-A ÎNTORS LA SPITALUL JUDEȚEAN. UȘA BIROULUI MANAGERULUI A FOST SPARTĂ

În cursul dimineții de joi, managerul interimar s-a prezentat la Spitalul Județean, unde a apelat la tâmplarul instituției și la secretarul Consiliului Județean pentru a sparge ușa biroului managerului întrucât aceasta era încuiat de reprezentanții Tetraedru Medical Consulting.

_DSC0675

„S-a dislocat peretele când s-a schimbat yala, e vina tâmplarilor. La începerea programului, nefiind prezenți cei care l-au sigilat biroul, s-a intervenit. Secretarul județului și reprezentanți ai Consiliului de administrație, ai firmei de pază și s-a deschis. S-au făcut poze, s-a făcut un proces verbal.”, a spus Doina Borugă, joi, într-o conferință de presă.

Pe de altă parte, contactat telefonic, Florea Buţă, managerul desemnat de firma Tetraedru Medical Consulting a declarat joi că firma de pază a Spitalului a fost cea care l-a înștiințat cu privire la faptul că fostul manager a fost repus pe funcție, agenții nepermițându-i accesul în unitatea medicală.

“Pur şi simplu eu nu am putut să trec de firma de pază. În principiu eşti chemat, eşti informat şi ţi se aduce la cunoştinţă chiar pe cale scrisă, acum dacă nu s-a dorit această metodă, îmi rezerv dreptul de a nu face comentarii. Înţeleg că există totuşi o decizie a preşedintelui consiliului judeţean. Firma îşi rezervă dreptul de a acţiona pe căile legale.”, a mai spus Buță.

Întrebată despre motivele care au dus la înlăturarea sa din funcția de manager a Spitalului de către firma pentru care lucra, Doina Borugă a refuzat să ofere prea multe detalii, menționând totuși că au existat anumite divergențe legate de mai multe documente și conracte ale Spitalului.

Surse din interiorul Consiliului Județean Mehedinți au precizat că unul dintre contractele pe care au existat divergențe este acela de dotare cu aparatură a Blocului Materno Infantil, recepționat în data de 1 august, Consiliul Județean agreînd încheierea unui contract de leasing financiar în valoare de 3.500.000 de euro.

Doina Borugă a fost desemnată manager la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin de firma Tetraedru Medical Consulting în data de 9. 11. 2012. Potrivit președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu, contractul de management privat al unității medicale are o valoare de 23 000 lei/lună, bani achitați de Casa de Asigurări de Sănătate Mehedinți.

În cadrul conferinței de presă de joi, Doina Borugă a spus că în calitatea de manager interimar al Spitalului își „va continua activitatea de conducere a spitalului din alte persepective, capacitatea de decizie și răspundere vis-a-vis de acțiunile și politica managerială” aparținându-i pe perioada interimatului. Totodată, Doina Borugă a anunțat că va schimba directorul medical al spitalului, post ocupat în prezent de Margareta Popescu, urmând să se organizeze un concurs pentru desemnarea altei persoane.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top