marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

DORM SUB CERUL LIBER

Nu de puţine ori pierderea unui loc de muncă produce adevărate drame în rândul românilor. Aşa s-a întâmplat şi cu o familie de intelectuali din Drobeta-Turnu-Severin, care doarme acum sub sub cerul liber.

fam 1

De câteva zile, „locuinţa” familiei Badiu este în Parcul Central din Drobeta Turnu Severin. George şi Magda Badiu şi mezinul familiei, Cristian, de 12 ani, dorm pe băncile din parcul de lângă Maternitate. Aici şi-au adus în câţiva saci şi lucrurile pe care le păzesc cu rândul pe timpul nopţii. Soţii Badiu sunt originari din Suceava, însă în urmă cu trei ani au ales să vină la Drobeta-Turnu- Severin crezând că aici vor duce un trai decent. O vreme le-a fost bine, amândoi aveau un loc de muncă, astfel că aveau posibilitatea să achite o chirie.

fam 3

Necazul s-a abătut asupra lor, când George Badiu, de profesie inginer cadastru, şi-a pierdut locul de muncă. Cum criza a afectat serios piaţa imobiliară din Turnu Severin, şi firmele de cadastru au avut de suferit, astfel că în acest domeniu este foarte greu de găsit în momentul de faţă un job. Puţinii bani pe care îi câştigă Magda Badiu din şedinţele de masaj şi reflexoterapie nu sunt de ajuns pentru a putea plăti o chirie. Aşa au ajuns în stradă.

Sunt disperaţi

„Am ajuns în Severin acum trei ani, am venit din Suceava pentru că acolo neavând posibilitatea să rezolvăm cu o casă am încercat aici ştiind că e un oraş mai mic, dar cu posibilităţi mai mari, credeam noi la vremea respectivă. Iniţial a fost bine, eu am reuşit să mă angajez, soţia la fel, dar după doi ani de zile am fost dat afară. Ne-am descurcat cât am putut, dar acum nu mai avem cu ce să plătim chiria”, povesteşte George Badiu, care la Suceava a lucrat la Oficiul de Cadastru.

fam 2

Oamenii sunt disperaţi, cu atât mai mult cu cât cel mic va începe în curând şcoala. Magda Badiu spune că şi-ar dori ca autorităţile locale să-i sprijine cu un loc de muncă pentru soţul ei, fiindcă numai în felul acesta ar putea să aibă un acoperiş deasupra capului. „Dacă nu se poate cu o locuinţă, cerem un loc de muncă pentru soţul meu pentru a putea să ne plătim o gazdă cu minim condiţii de trai pentru că începe şcoala şi adevărul este că cel mic este foarte tracasat din cauza faptului că tot ne-am mutat. Acum doarme pe bancă, nu mai poate să stea la soare, suntem într-o situaţie foarte grea.  Rog să fim ajutaţi”, spune Magda Badiu.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top