luni , 18 octombrie 2021
NEWS ALERT

DOUĂ PERSOANE ACCIDENTATE PE TRECEREA DE PIETONI LA LICEUL 4 DIN DROBETA TURNU SEVERIN

Două persoane au fost accidentate joi dimineaţa pe trecerea de pietoni de un microbuz în faţa Liceului “Lorin Sălăgean” din municipiul Drobeta Turnu Severin, pe DN 67,  ambele fiind transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţe Mehedinţi cu multiple traumatisme.

accident liceul de constructii

Victimele, o tânără de 22 de ani şi o elevă de 16 ani, se angajaseră în traversarea străzii pe trecerea de pietoni în dreptul Liceului de Construcţii Lorin Sălăgean din Drobeta Turnu Severin. Tânăra de 22 de ani se îndrepta spre locul de muncă, la o bijuterie din cartierul Crihala, iar eleva mergea spre Colegiul Economic Teodor Costescu. Culmea ironiei este că şoferul care le-a accidentat este chiar un vecin al celor două victime, accidentul petrecându-se foarte aproape de strada unde locuiesc, pe strada Constructorilor din municipiu.

Conducătorul auto, care se afla la volanul unui microbuz înmatriculat în Italia, spune că a fost orbit de luminile unui autoturism care circula din sens opus.

“Mi-a trecut cineva prin faţă, m-a orbit şi nu le-am văzut şi m-am trezit pur şi simplu cu ele în faţa maşinii. Nu aveam viteză”, a spus şoferul de pe microbuz.

Cele două tinere au fost transportate de urgenţă la Spitalul Judeţean Mehedinţi şi sunt, potrivit medicilor, într-o stare relativ bună.

“Cele două victime sunt într-o stare relativ bună după accidentul care a avut loc, cu traumatisme multiple. Victima de 22 de ani prezintă un traumatism cranio-cerebral acut temporal, traumatism la nivelul şoldului drept,  iar eleva de 16 ani prezintă un traumatism de coloană lombară”, a spus medicul Amina Nicolicea de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi.

Poliţia Rutieră efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs accidentul.

“În data de 24 octombrie a.c., în jurul orei 7,30, pe Calea Târgu Jiului din Drobeta Turnu Severin a avut loc un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală a doi pietoni care se aflau în traversarea străzii pe trecere pentru pietoni. În vederea stabilirii vinovăţiei se vor continua cercetările. În urma cercetărilor se vor stabili măsurile care vor fi luate împotriva conducătorului auto”, a declarat subinspectorul Radu Mihalache

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Accidentul de joi dimineaţa s-a produs la aproximatv doi kilometri distanţă de Liceul din Halânga, acolo unde în data de 7 octombrie un alt elev a fost accidentat mortal.

Oana Mitu

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top