miercuri , 8 decembrie 2021
NEWS ALERT

DOUĂ LICEE DIN MEHEDINŢI RISCĂ SĂ NU AIBĂ CLASE A IX-A DIN CAUZA NUMĂRULUI MIC DE ELEVI

Două licee din apropierea municipiului Drobeta Turnu Severin riscă să nu aibă clase de a IX-a în anul şcolar 2013-2014, din cauza numărului mic de elevi care s-au înscris în prima sesiune, conducerea Inspectoratulu Şcolar luând în calcul renunţarea la aceste clase.

bac

„Grupul Şcolar Agricol Halânga şi Grupul Şcolar „Tudor Vladimirescu” din Şimian sunt unităţile de învăţământ pentru care Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ)Mehedinţi a aprobat pentru anul şcolar 2013 – 2014  două şi respectiv trei clase a IX-a.

După prima sediune de înscriere la liceu, la Grupul Şcolar Agricol Halânga pentru două clase s-au înscris 13 elevi, pentru o clasă 5 elevi, iar pentru cealaltă clasă 8 elevi. La Grupul Şcolar „Tudor Vladimirescu” din Şimian pe 3 clase aprobate sunt 20 de elevi înscrişi.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi spun că cele două licee sunt ocolite de elevi şi pentru faptul că în ultimii ani rezultatele la examenul de bacalureat au fost foarte slabe, iar pe de altă parte numărul elevilor a scăzut considerabil, cu aproximativ 10 – 15 procente.

MARIAN SUTA “Problema celor două licee s-a pus şi în urmă cu un an, dar acum este destul de acută. În urma admiterii la clasa a IX-a cele două unităţi şcolare au până în acest moment un număr foarte mic de elevi, care s-au îndreptat către aceste unităţi şi atunci trebuie să luăm în discuţie eventual renunţarea la clasa a IX-a la aceste unităţi şcolare”, a declarat Marian Şuţă, inspectorul general şcolar al IŞJ Mehedinţi.

Şuţă a explicat că o parte din elevii care au finalizat clasa a VIII-a nu se mai regăsesc în anul şcolar 2013-2014, din cauza faptului că numărul elevilor a scăzut cu aproximativ 10-15 procente faţă de anii trecuţi.

„Noi atunci când aprobăm planul de şcolarizare aprobăm pe numărul întreg de elevi existent la nivelul judeţului şi aici apare o diferenţă. Am aprobat 2500 de locuri la clasa a IX-a şi în final s-au înscris 1900 de elevi. Restul de 600 fie n-au finalizat clasa a VIII-a ,ori au mers în alte judeţe (aproximativ 150 de elevi) sau s-au îndreptat către liceul particular din Drobeta şi există din păcate şi elevi care nu vor să-şi continue studiile”, a mai spus Marian Şuţă.

În cazul în care după ultima etapă de înscriere, care va avea loc după sesiunea de toamnă a bacalaureatului, clasele nu se vor completa, cel mai probabil clasele celor două unităţi de învăţământ se vor comasa.

Corina Macavei

Oana Mitu
 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top