joi , 9 decembrie 2021
NEWS ALERT

DOUĂ POLIŢISTE DE FRONTIERĂ DIN MEHEDINŢI CAMPIOANE LA ATLETISM ŞI TIR

Două poliţiste de frontieră din Mehedinti s-au clasat pe podium  la concursurile de atletism şi tir organizate de  Ministerul Afacerilor Interne şi Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor.

campioni

La Campionatul de Atletism şi Cros organizat în municipiul Cluj de Ministerul Afacerilor  Interne au participat cei mai buni  poliţişti de frontieră, poliţişti, jandarmi şi pompieri,  campioni  la atletism din structurile operative ale ministerului.

Din echipa Poliţiei de Frontieră Române a făcut parte şi agentul  principal Achimescu Paula, poliţistă de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu Severin. La competiţia de 800 de metri plat – fete  desfăşurată pe stadionul Cluj -Arena aceasta s-a  clasat pe locul I .

„Numai în ultimele trei săptămâni poliţista de frontieră a  participat la următoarele competiţii obţinând cinci locuri pe podium: Crosul Universităţii Transilvania, Crosul Europei, Crosul Tineretului, Crosul Tenaris Silcotub Zalău, şi Semimaratonul Internaţional Bucureşti. Aceasta este o participantă activă la  competiţiile de atletism de aproximativ 9 ani obţinând mereu locuri pe podium la concursurile naţionale şi regionale”, spune comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Este angajată în Poliţia de Frontieră Română de 9 ani şi urmează cursurile Şcolii  Naţionale de Antrenori – secţia atletism.

La competiţiile  de atletism participă cei mai buni sportivi din structurile Ministerului Afacerilor Interne iar pregătirea acestora  presupune multă  motivaţie, disciplină, seriozitate şi  răbdare toate acestea îmbinate cu mult antrenament, pregătire tactică adecvată, un aport de nutrienţi suficient şi perioade de refacere fizică.

Un alt loc pe podium obţinut de o poliţistă de frontieră a fost  la o competiţie de internaţională de tir organizată în municipiul Timişoara sub egida Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor.

În data de 7 iunie a.c. în poligonul Pădurea Verde din  municipiul  Timişoara  a avut loc Campionatul Intenaţional de Tir „TOP GUN”  organizat de Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor Regiunea 1 Timiş la care au participat cei mai buni  poliţişti de frontieră, poliţişti şi poliţişti locali,  campioni  la competiţiile de tir din  România, Serbia, Ungaria şi Israel.

La competiţia de tir au participat 23 de echipe formate din 70 de  poliţişti din România, Serbia, Ungaria  şi Israel.

Din echipa I.P.A Regiunea 2 Mehedinţi a făcut parte şi ag principal Moraru Corina, poliţistă de frontieră în cadrul Biroului de Supraveghere  şi Control Naval din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi. La competiţia de tir individual fete cu pistolul Glock calibru 9 mm  organizată în aer liber  şi în condiţiile şedinţei   de tragere POP UP  aceasta a ocupat locul II.

Agentul principal Moraru Corina este o participantă activă la  competiţiile de tir organizate de Ministerul Afacerilor Interne, de aproximativ 6 ani obţinând mereu locuri pe podium la concursurile judeţene şi regionale.

La competiţiile de tir cu arme de foc organizate de Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor  participă cei mai buni trăgători din structurile  operative ale ţărilor membre iar pregătirea acestora  presupune mult antrenament psihologic, multe exerciţii de respiraţie şi fineţe în mânuirea trăgaciului.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top