miercuri , 8 decembrie 2021
NEWS ALERT

DR. TR SEVERIN: MUNICIPALITATEA CUMPĂRĂ ALȚI POMI ORNAMENTALI ÎN VALOARE DE 130 000 DE EURO

După ce în primăvara acestui an, Primăria Drobeta Turnu Severin a cumpărat o mie de arbori ornamentali, în data de 7 octombrie a publicat pe SEAP, un alt anunț de achiziționare a altor pomi a căror valoare se ridică la 527,648 de lei, fără TVA. Decizia a fost criticată de conducerea PNL Drobeta Turnu Severin, în condițiile în care banii pentru noii arbori sunt de la bugetul local și aceștia ar fi putut fi folosiți pentru nevoile stringente ale comunității.

plantare-pomi-1024x768

În anunțul publicat pe SEAP se arată că Primăria Drobeta Turnu Severin achiziționează arbori și arbuști ornamentali pentru continuarea programului de reabilitare și înfrumusețare a zonelor verzi din municipiul Drobeta Turnu Severin. Fostul viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin, liberalul Daniel Cîrjan are semne de întrebare cu privire la modalitatea de achiziție a celor 936 de arbori din această toamnă, valoarea estimată a contractului fiind maximul care permite achiziția publică.

cirjan„Tipul achiziției, adică modalitatea prin care se realizează această achiziție este cererea de oferte. Potrivit articolului 124 din Ordonanța de Urgență a Guvernului numărul 34 din 2006 care reglementează achizițiile publice, plafonul maxim până la care se poate aplica pentru cererea de oferte este 130 000 de euro. De aceea, valoarea acestui contract se încadrează la plafonul maxim pentru cererea de oferte, din punctul nostru de vedere, pentru a încerca o eludare a unei eventuale licitații publice. Procedura normală și corectă ar fi fost, din punctul nostru de vedere ar fi fost licitația publică.”, a declarat Daniel Cîrjan.

Fostul viceprimar Cîrjan era cunoscut în Primăria Drobeta Turnu Severin pentru faptul că nu accepta să semneze orice contract care punea semne de întrebare din punctul de vedere al transparenței. Acum tipul achiziției i-a ridicat unele suspiciuni pe care le-a prezentat în conferința de presă susținută miercuri.

“Să fie oare acest tip de achiziție publică motivul pentru care unii pun tălpi justiției pentru a nu mă întoarce în Primăria Drobeta Turnu Severin?! Poate fi un răspuns!”,s-a întrebat retoric Daniel Cîrjan.

Caietul de sarcini pentru cumpărarea celor aproape o mie de arbori în această toamnă a fost asumat și semnat de viceprimarul Romulus Vîlcu. Livrarea ar fi trebuit să se facă în două tranșe astfel încât o parte dintre arbori să fie plantați în toamna 2013, iar a doua parte, în primăvara 2014. Cum județul este mai mult sub incidența codurilor de ploi abundente și vreme rea, e greu de crezut că plantarea de toamna aceasta nu va fi amânată. Sau poate se vor planta, dar nu se vor prinde, la fel cum s-a întâmplat cu alți copaci în zona de promenadă Crișan, spre exemplu.

“În caietul de sarcini care este asumat, semnat și însușit de viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin care are și calitatea de nepot al Primăriei se prevede că plantarea acestor pomi ornamentali reprezintă o prioritate a municipalității pentru anii 2013, 2014. Nimeni nu neagă că este normal, este bine și frumos să cheltuim bani publici pentru înfrumusețarea municipiului Drobeta Turnu Severin. Dar în schimb sunt alte probleme reale care trebuie tratate cu prioritate: atragerea de investitori și crearea de locuri de muncă, investirea din bugetul local în unitățile de învățământ pentru a spori calitatea studiilor, investiții în anveloparea blocurilor de locuințe, investiția în locuințe care să fie accesibile tinerilor este mai importantă decât plantarea de platani, investiții în programe pentru creșterea siguranței în Drobeta Turnu Severin.”, a mai explicat Daniel Cîrjan.

Președintele PNL Drobeta Turnu Severin a propus organizarea unei întâlniri a tuturor factorilor politici cu ONG-uri și conducerea municipalității în care să se stabilească un set de priorități reale pentru oraș și care să fie urmat în următorii 10 – 20 de ani de toți decidenții de la nivelul municipiului indifferent de culoarea lor politică.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top