luni , 13 iulie 2020
NEWS ALERT

DRAMA RAAN: Un angajat a murit iar o alta femeie este in greva foamei de 11 zile

O angajată a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare este de 11 zile în greva foamei la locul de muncă, nemulţumită de neplata restanţelor salariale, iar un alt angajat a făcut infarct şi a decetat marţi seara, acesta împreună cu soţia fiind pe lista celor 1525 de salariaţi care sunt disponibilizati începând cu data de 1 octombrie.

IMAG1564

Bărbatul în vârstă de 56 de ani era angajat al platformei Romag Prod din cadrul Regiei Autonome din Drobeta Turnu Severin împreună cu soţia, ambii aflându-se pe lista celor 1525 de angajaţi care se află în preaviz şi urmează să fie disponibilizaţi începând cu data de 1 octombrie, odată cu închiderea companiei.

Potrivit colegilor de serviciu, Dan Puicea era şi sportiv de performanţă, antrenor de karate, iar marţi seara, după antrenament a făcut infarct.

O echipă de medici din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi i-a acordat îngrijiri medicale, dar bărbatul a murit.

“Aseară am primit o veste tristă, unul dintre colegii noştri, bun sportiv, antrenpor de karate recunoscut, a venit de la antrenament, i s-a făcut rău şi a făcut infarct. Oare numai din cauza efortului de la antrenament sau tot ce s-a strâns?! Urma să fie disponibilizat şi dumnealui şi soţia.”, a declarat miercuri, o angajată a platformei Romag Prod, arătând că problemele legate de restanţele salariale afectează sănătatea angajaţilor.

Salriaţii RAAN au restanţă salarială de patru luni, aceştia primind în perioada verii doar câte 300 de lei şi tichete de masă.

Nemulţumită de lipsa banilor pentru a-şi achita cheltuielile curente, o angajată în vârstă de 53 de ani se află în greva foamei de 11 zile, la locul de muncă, aceasta fiind monitorizată de echipajele de medici din cadrul companiei dar şi de către medicii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi.

„ Eu am intrat în această formă de protest, în data de 5 septembrie, la ora 24.00. Este a doua oară când fac această formă de protest pentru neachitarea drepturilor salariale. În data de 28 august am rămas prima dată în greva foamei până în data de 1. În data e 1 septembrie, domnul Viorel Marian, (n.r. administratorul special al RAAN) a venit la Romag Prod, am discutat cu dânsul, mi-a explicat că nu sunt bani dar că pe 2 septembrie, în sedinţa de Guvern, intră hotărârea, se aprobă şi se plătesc drepturile restante. Am înţeles, am ieşit din greva foamei. Pe 2, nu s-a discutat în şedinţa de Guvern. Motivele sunt puerile, că a uitat să semneze domnul vicepremier, că nu a fost la şedinţă. Oricum, nu s-a semnat. Atunci am hotărât ca pe data de 5 să intru pe termen nelimitat până la rezolvarea problemei cu drepturile salariale. Asta este problema mea. Ca sumă, nu ştiu exact, dar este din luna mai, în jur de 5000 – 5500 lei.”, a declarat Mihaela Cozma, salariată a RAAN, în cadrul dispeceratului Romag Prod de 27 de ani.

Directorul Romag Prod, Ervin Watzlawek a declarat miercuri, că de pe platforma Romag Prod vor pleca 904 persoane, acestea urmând să nu mai vină la lucru de joi.

„Astăzi este ultima zi a majorităţii să lucreze. Mai sunt câteva cazuri excepţionale, gen concedii medicale sau persoane cu handicap care au o perioadă mai mare de preaviz. De mâine se rămâne în structura minimală, cu 150 de persoane care vor intra efectiv în funcţiune de la 1 octombrie, pe noua schemă de organizare a unităţii.”, a declarat directorul Romag Prod.

Alţi 521 de salariaţi sunt în preaviz din cadrul platformei Romag Termo şi vor fi disponibilizaţi, de asemenea începând cu data de 1 octombrie.

Al doilea val de disponibilizări la RAAN este în data de 31 martie 2016, când vor pleca 520 de persoane de la Termo şi RAAN Executiv. Conform documentelor aprobate de Guvern, angajaţii disponibilizaţi urmează să primească timp de doi ani venituri de completare, în funcţie de vechime de până la maximum 1200 lei la care se adaugă şi indemnizaţia de şomaj în primele 12 luni.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top