miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

DREPTURILE SALARIAȚILOR DE LA RAAN AU FOST DIMINUATE

Contractul Colectiv de Muncă al angajaților de la Regia Autonomă pentru Activități Nucleare din Drobeta Turnu Severin, semnat cu întârziere în luna martie a diminuat mult drepturile salariaților în condițiile în care compania se află în insolvență, iar resursele financiare sunt tot mai reduse.

raan-300x187Astfel, potrivit liderilor de sindicat, din noul contract colectiv de muncă lipsește ajutorul de pensionare, primele de sărbători, iar numărul salariilor compensatorii în caz de disponibilizare a scăzut de la 20 la șapte.

Liderul sindicatului Romag Prod, Florin Rogobete a declarat marți că de Paște, salariații nu vor primi prime anul acesta, în condițiile financiare în care se află compania și în condițiile în care contractul colectiv de muncă a fost modificat.

Practic orice pretenție financiară au solicitat sindicatele pentru contractul colectiv de muncă a fost respinsă de conducere. Totuși, sindicatele au reușit să păstreze nivelul salariilor la cel actual, acestea nefiind modificate.

Vechiul contract colectiv de muncă prevedea prime de Paşte în valoare de 1000 de lei pentru salariații RAAN. Și de Crăciun, angajații de la RAAN au primit prime constând în bonuri valorice.

RAAN a intrat în insolvență în septembrie 2013. La momentul declansării procedurii de insolvență, Regia avea, potrivit administratorului judiciar, Ion Tudor creanțe în valoare de 200 milioane de euro.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top