miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

DROBETA TURNU SEVERIN, ORASUL CU CELE MAI MULTE INCENDII

Pompierii din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi au desfăşurat marţi o campanhie de prevenire a incendiilor în locuinţe, în Drobeta Turnu Severin, municipiul figurând în topul  oraşelor în care s-au produs cele mai multe astfel de incidente.

DSC01884„Având în vedere că municipiul Dr.Tr.Severin se situează în topul localităţilor cu cele mai multe incendii înregistrate în anul 2013, prima acţiune de informare preventivă, din acest an, a fost desfăşurată într-o zonă cu case dintr-un cartier al municipiului. Pentru a informa cetăţenii şi a-i îndruma în ceea ce priveşte respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor pe timpul exploatării coşurilor de fum, pompierii din cadrul Inspecţiei de prevenire s-au deplasat astăzi, 04 februarie 2014, pe mai multe străzi din municipiul Dr.Tr.Severin. Cadrele ISU au discutat cu cetăţenii încercând să-i conştientizeze asupra pericolului produs de coşurile de  fum necurăţate. Pentru ca mesajul să ajungă la toţi membrii familiei, pompierii au distribuit şi pliante cu recomandări.”, se arată într-un comunicat remis marţi de ISU Mehedinţi.

Astfel de acţiuni vor continua pe tot parcursul sezonului rece, pe timpul controalelor desfăşurate de cadrele Inspecţiei de prevenire, ele fiind desfăşurate în cadrul Campaniei naţionale „RISC – Siguranţa nu este un joc de noroc”.

Aceeaşi sursă arată că mass-media are un rol esenţial în informarea preventivă a populaţiei prin scoaterea în evidenţă a circumstanţelor, în care poate avea loc o situaţie de urgenţă, poate duce la conştientizarea riscului de către populaţie, şi totodată creşte interesul acesteia pentru prevenirea şi încercarea limitării efectelor situaţiei de urgenţă.

Pe parcursul anului 2013, şapte persoane au avut de suferit în urma incendiilor izbucnite în locuinţe din judeţul Mehedinţi. Dintre acestea, trei persoane au decedat, iar alte patru au fost rănite.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” a intervenit, în anul 2013, pentru stingerea unui număr de 260 incendii, dintre acestea 184 au avut loc la case şi anexe gospodăreşti. Cele mai multe incendii s-au înregistrat în municipiul Dr.Tr.Severin – 58, Orşova – 14, Baia de Aramă – 10, Gârla Mare – 9, Bălăciţa – 8 şi 7 în Brezniţa de Ocol, Pătulele, Şimian şi Strehaia.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top