marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

DRUM DE COŞMAR ÎNTRE MALOVĂŢ – GODEANU, DRUMUL CARE CONDAMNĂ LA IZOLARE SATUL BOBAIŢA

Pe Drumul Judeţean 670 din Mehedinţi după ploile din ultimele zile craterele făcute de torenţi depăşesc chiar şi şi o jumătate de metru. Şoferii sunt exasperaţi şi spun că au nevoie de tractor ca să mai poată circula pe un astfel de drum.

drum 1

Drumul este împărţit în două sectoare: sectorul Şiroca – Baia de Aramă, care a fost reabilitat cu fonduri europene şi sectorul Malovăţ- Godeanu, care a fost însă afectat de maşinile de mare tonaj când a fost reabilitat primul tronson. Cum de doi ani nu s-a pus nicio lopată de asfalt aici torenţii au făcut prăpăd.

„E dezastru, nu putem să trecem, ne distrugem maşinile. Cei care vin de sus şi nu cunosc drumul tind să aterizeze pe drum 3câmpuri. În stânga şi-n dreapta nu ai pe unde să ocoleşti”, spune cu năduf un conducător auto din Bobaiţa. „Şi-n deal, şi-n vale ca la ţară. Cred că o se luăm tractoare, că nu mai poţi să circuli cu maşina. Eu cu Dacia mai trec, dar cei cu maşini străine rămân împotmoliţi pe acest drum”, se plânge un alt localnic. „Au zis că-l repară de doi ani de zile, dar nimic. Nu mai poţi să treci pe niciunde din cauza craterelor din asfalt. Dejeaba plătim tot felul de taxe, că drumul este sub orice critică”, spune un conducător auto din Bâlvăneşti.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Mehedinţi spun că acest tronson de drum va fi reabilitat imediat după ce se va încheia licitaţia pentru întreţinerea drumurilor pentru anul 2013. Până atunci, conducătorii auto trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

drum 2„Din cauza căderii abudente a ploilor, dar şi a zăpezilor din ultima perioadă a acestui an, mai multe tronsoane de drumuri judeţene sunt într-o stare deplorabilă. Drumul judeţean care leagă localităţile Malovăţ de Bâlvăneşti se află prins în momentul acesta pe programul de întreţinere pe anul 2013 şi urmează a fi reabilitat cât de curând. Acum suntem într-o fază de licitaţie şi după aceea se va  trece la executarea acestor lucrări”, a declarat Adriana Bădănoiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Corina Macavei

 

loading...


3 comentarii

 1. Fraieru de serviciu

  Exista o ruta ocolitoare f. buna chiar daca este neasfaltata : Dr. Tr. Severin – Rascolesti – Izvoru Barzii-Balotesti –
  CLAINIC – Balvanesti Centru .
  E adevarat ca pana la Balvanestii de Sus mai sunt probleme DAR CATACOMBELE SEMNALATE POT FI ASTFEL
  DEPASITE …
  Daca si Primaria Izvoru Barzii , care incaseaza taxe frumoase de la RAAN, s-ar fi implicat in acest ultim proiect ,
  drumul Malovat-Bobaita-Balvanesti AR FI DEVENIT DEJA AMINTIRE ..Asa insa ….

 2. Daca s-ar termina mai repede tronsonul Godeanu-Paunesti-GRADET – Schitul Topolnitei , ar mai fi o varianta
  accesibila (mai putin iarna) ..

 3. Gropile respective AU FOST FACUTE de catrele masinile VIA VITA ( director Sotia lui Duducea Sorinel ) ;
  sa intelegem sa respectiva familie NU STIA ca urmeaza dezastrul pe tronsonul Malovat – Siroca ?!
  Sau pregatea urmatorul contract pt. ….REABILITAREA tronsonul Malovat – Siroca de ei deteriorat ?!

Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top