miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

DRUMURI GREU PRACTICABILE ÎN MEHEDINŢI. AFLĂ AICI CARE SUNT!

Prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea s-a arătat nemulţumit duminică seara, la întrunirea Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) faţă de intervenţia slabă sau aproape inexistentă pe mai multe drumuri comunale acuzând neglijenţă din partea autorităţilor locale.

ninsoarenicolae draghiea

„Există o anumită nemulţumire faţă de deblocarea în condiţii rapide a drumurilor comunale unde stăm rău. Încercăm mâine (n.r. luni) să luăm fiecare comună să o analizăm, să mergem la faţa locului cu echipe specializate şi să luăm măsurile corespunzătoare.”,a declarat Nicolae Drăghiea.

Întrebat care sunt zonele în care drumurile locale sunt nedeszăpezite, prefectul de Mehedinţi a dat exemplul comunelor: Tâmna, Prunişor, Poroina Mare, Dumbrava.

„Zonele care sunt puţin mai retrase.Dumbrava, o comună unde şi drumul judeţean a fost greu parcticabil, nemaivorbind de drumurile comunale.Au fost intervenţii ale salvării, unde nu s-a putut intra. La Malovăţ, la Ilovăţ am avut intervenţii sanitare care au necesitat forţe sporite.”, a adăugat prefectul de Mehedinţi acuzând autorităţile locale de neimplicare pentru degajarea căilor de acces dintre sate.

„Neimplicarea primarilor, viceprimarilor şi consiliilor locale în această problemă. Majoritatea primăriilor au utilaje necesare, au avut motorină, dar este neglijenţă, pur şi simplu.”, a conchis Nicolae Drăghiea.

În cursul dimineţii de luni, conducerea Inspectoratului Şcola Judeţean Mehedinţi şi prefectul de Mehedinţi urmează să decidă dacă elevii vor merge la cursuri marţi, sau orele vor fi suspăendate.

„Principalul motiv pentru care Ministerul a luat această hotărâre a fost să avem în vedere siguranţa atât a elevilor cât şi a cadrelor didactice în sensul că deşi este posibil ca toate sau mai multe drumuri să fie degajate, poleiul sau gheaţa care se poate forma poate pune în pericol integritatea corporala a acestora.”, a explicat inspectorul şcolar general, Marian Şuţă.

Luni, 27 ianuarie cursurile au fost suspendate pentru 353 de unităţi de învăţământ din Mehedinţi, vizaţi fiind copiii de grădiniţă, elevii din ciclurile primar, gimnazial şi liceal, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Tot în cadrul CJSU de duminică seara, prefectul de Mehedinţi a dispus ca zăpada din municipiul Drobeta Turnu Severin să fie scoasă în afara oraşului, după ce este îndepărtată de pe carosabil, viceprimarului municipiului Drobeta Turnu Severin, Romului Vâlcu aprobând ideea.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top